Menú

Catalá suprimeix la promoció de la igualtat en les polítiques d’ocupació i empresa

El regidor socialista Javier Mateo ha denunciat que Catalá ha confirmat aquest matí en la comissió d’Hisenda l’eliminació del Fòrum de Lideratge Femení que l’Ajuntament havia realitzat durant els últims anys per a impulsar l’accés de la dona als llocs directius de la mà de la patronal valenciana CEV. Així mateix, ha continuat Mateo, els dos socis de govern han descartat l’aplicació d’accions positives per a fomentar la contractació de col·lectius amb difícil accés al mercat laboral en les convocatòries d’ocupació.

“Hui en la comissió d’Hisenda María José Catalá s’ha llevat la careta i ha suprimit directament una activitat de València Activa que ajudava les dones a combatre el sostre de cristall en les empreses i a facilitar el seu accés a llocs directius, un projecte que es feia de la mà dels propis empresaris i empresàries i que ja no es podrà fer pel sectarisme del PP”, ha manifestat el regidor socialista.

L’edil socialista ha explicat que el PP destapa així en la comissió d’Hisenda el seu objectiu inicial d’eliminar tots els programes d’ocupació i emprenedoria que va posar en marxa l’anterior govern progressista i que posaven el focus en la dona i en el seu creixement en el mercat laboral. En aquest sentit, Mateo ha afegit que a partir d’ara, tal com s’ha manifestat en la comissió, es realitzarà un esdeveniment de lideratge empresarial sense estar dirigit a la dona.

Sense accions positives

En la mateixa comissió el PP i Vox han votat també junts per a rebutjar les accions positives que afavorisquen la contractació de persones amb més dificultat d’accés al mercat laboral.

“És un nou pas arrere de Catalá en el qual avança per la dreta al seu soci de govern per a desfer tot el camí que vam recórrer des de l’anterior govern progressista cap a la igualtat d’oportunitats afavorint, a través d’accions positives, la contractació dels col·lectius que tenen més problemes per a trobar un treball”, ha explicat Mateo, que havia presentat una moció per as mantingueren les accions positives en les convocatòries d’ocupació municipals.