Menú

Catalá rebutja publicar quant cobren els regidors per les seues activitats privades

El regidor socialista Borja Sanjuán ha denunciat que el Partit Popular i Vox s’han negat a publicar “el que estan guanyant els seus regidors amb les seues activitats privades i qui els està pagant mentre gestionen els interessos dels valencians”. Així s’ha manifestat després que els dos socis de govern rebutjaren la moció dels socialistes en la comissió d’Hisenda perquè tots membres de la corporació municipal tinguen l’obligació legal de publicar en la web de l’Ajuntament els seus ingressos íntegres i detallar de qui els estan cobrant.

“Hui hem valorat la possibilitat que diversos regidors tinguem compatibilitat per a fer altres activitats a més de ser regidors i, per a això, necessitem complir un requisit i és que el que guanyem fora de l’Ajuntament ha de ser marginal respecte a la nostra dedicació principal, que és per la qual ens han votat els valencians i valencianes: dedicar-nos a la gestió a l’Ajuntament”, ha informat.

Davant aquest debat que s’ha produït en la comissió, ha continuat Sanjuán, “hem demanat que, per a poder valorar nosaltres i tots els ciutadans si eixa dedicació és compatible o no, hem de conéixer el que cada regidor guanya de la seua activitat privada fora de l’Ajuntament, però ens hem trobat amb la negativa tant del PP com de Vox a publicar el que estan guanyant a conseqüència de les seues activitats privades”.

L’edil ha criticat la falta de transparència del govern municipal: “Normalment, quan una persona no vol dir d’on procedeix els diners que gana i quant guanya és perquè té alguna cosa a amagar. Així que els diem que, si no tenen res a amagar, publiquen tant els que han demanat la compatibilitat com aquells que ja tenen la compatibilitat com la pròpia alcaldessa qui els està pagant i quant els estan pagant per a poder veure a qui es deuen”, ha continuat.

El portaveu adjunt dels socialistes ha recordat que Catalá ja va rebutjar una moció del grup municipal socialista perquè s’avançara en aquest sentit i els regidors tingueren l’obligació d’exposar amb detall tots els seus ingressos. No obstant això, el PP es va oposar “per a continuar amagant els ingressos de Catalá de la VIU, la universitat que ella va privatitzar com a consellera quan el rector era el seu número dos en el govern municipal, Juanma Badenas”, ha finalitzat.