Menú

Gómez: Catalá és l’única alcaldessa europea que inaugura carrils per a cotxes

La portaveu socialista Sandra Gómez ha denunciat el “espectacle insòlit” que està oferint María José Catalá “amb la inauguració d’un carril per als cotxes en ple segle XXI i just a les portes que València albergue la Capitalitat Verda Europea”.

“És un retrocés i un pas arrere en un model de ciutat que apostava per les conversions en zona de vianants, per l’espai públic segur i per la seguretat viària. Per això, sincerament, ens sembla d’un altre segle aquesta alcaldessa. Estem en ple segle XXI i m’apesara veure com tenim una alcaldessa la prioritat política de la qual és desmantellar un carril de transport públic per a obrir-lo als cotxes i a la contaminació”, ha assegurat.

Gómez ha mostrat la seua sorpresa per el “bombo i l’ostentació” que Catalá li ha donat a l’eliminació d’un carril per al transport públic al carrer Colón que permet que el trànsit privat torne al centre de la ciutat. “La senyora Catalá ens va regalar ahir un espectacle insòlit perquè crec que farà moltes dècades que un polític no es planta en la inauguració d’un nou carril per al trànsit, un nou carril per als cotxes”.

“Resulta dramàtic que l’alcaldessa d’aquesta ciutat, que està a les portes de ser Capital Verda Europea, considere que és políticament rellevant assistir personalment al desmantellament d’un carril bus perquè passen per ací els vehicles, el trànsit i, per tant, la contaminació tant ambiental com acústica”, ha continuat.

Gómez ha recordat que totes les mesures que ha adoptat Catalá sobre mobilitat a la ciutat “han demostrat que la prioritat del nou govern és el que el cotxe torne a ocupar tots els barris i a reduir l’espai per als vianants. Per això han retallat les voreres que estaven previstes en la reforma de Pérez Galdós, han plantejat l’eliminació d’un tram de vorera al carrer la Pau perquè passen més vehicles, han guardat en el calaix la renaturalització de l’eix de Sant Agustí i l’avinguda de l’Oest o estan *pleanteando una reforma de la plaça de l’Ajuntament per a reduir l’espai per als vianants i que puguen circular més vehicles”, ha advertit.

Tots aquests canvis, ha incidit, “tenen un impacte directe sobre la contaminació que pateix la ciutat, ja que s’incrementarà tant la contaminació ambiental pel fum dels cotxes com l’acústica pel pas de més vehicles pels nostres carrers. I aquesta situació es dona, a més, just al mateix temps que el govern del PP es nega a aplicar restriccions en la Zona de Baixes Emissions en contra del criteri de la Universitat Politècnica”, ha finalitzat.