Menú

Catalá rebutja comprometre’s amb els descomptes per a joves en l’EMT

La regidora socialista María Pérez ha criticat que el PP s’haja negat aquest matí en la comissió de Mobilitat a comprometre’s ja a mantindre els descomptes del transport públic per als joves que havia implantat l’anterior govern progressista en la Generalitat “malgrat tindre plena autonomia per a fer-ho”.

“El govern de Catalá està intentant emmarcar aquesta iniciativa en la continuïtat de les aportacions per part del govern central, però oblida que la gratuïtat del transport per als joves va ser una iniciativa del president Ximo Puig finançada íntegrament per la Generalitat Valenciana i al 50% pel que fa al transport urbà. Per tant, poden anunciar perfectament el seu manteniment ja, sense esperar res”, ha afirmat.

L’edil ha subratllat que si el PP tinguera la intenció real “de fomentar l’ús del transport públic entre els joves no necessita més finançament que la que ja disposava l’any passat amb el govern anterior. És simplement tindre la voluntat de voler mantindre aquests descomptes i voler oferir facilitats als joves per a continuar viatjant en transport públic”.

Pérez s’ha manifestat en aquests termes després que el regidor de Mobilitat es negara a confirmar que l’Ajuntament continuara amb els descomptes per als joves tal com li ha reclamat el Partit Socialista. “Li hem recordat en la comissió d’aquest matí que podien anunciar ja les mesures i acabar amb la incertesa entre els joves sobre si podran continuar utilitzant el transport públic de manera gratuïta com el feien amb l’anterior govern progressista o si el PP els tornarà a cobrar per agafar l’autobús”, ha incidit.

Rebuig al Pla Per als vianants

La regidora socialista, igualment, també ha confirmat que el PP ha rebutjat la redacció d’un pla del Vianant per a prioritzar la mobilitat per als vianants en tota la ciutat que fixara, a més, objectius temporals així com un pla d’inversions de recuperació d’espai públic. “Amb aquest vot en contra, el PP i la senyora Catalá demostren que els vianants mai han sigut una prioritat per a ells sinó més aviat tot el contrari. L’única cosa que estan fent des que van arribar a l’Ajuntament és facilitar la volta del vehicle privat a tots els espais que l’anterior govern progressista hi havia conqueridor per als vianants. Per això no volen un Pla del Vianant, perquè va en contra de les mesures que ja han aplicat com descartar la renaturalització de Sant Agustí, retallar les voreres en Pérez Galdós o restar espai per als vianants de la futura plaça de l’Ajuntament”, ha afegit. En aquest sentit, també ha retret a l’equip de govern de PP i Vox que haja rebutjat elaborar informes de seguretat viària, de patrimoni i del Cicle Integral de l’Aigua perquè es garantisca que el canvi de línies és segur per als vianants i per al patrimoni de la ciutat.