Menú

Catalá ha de paralitzar els canvis en el centre i no continuar improvisant en l’EMT

La regidora socialista María Pérez ha remés aquest matí una carta al president de l’EMT perquè paralitze el canvi de línies previst en el centre de la ciutat amb el qual pretén fer passar fins a 600 autobusos per un entorn altament convertit en zona de vianants com el carrer Sant Vicent en el seu tram entre la plaça de la Reina i la plaça de l’Ajuntament. L’edil ha assenyalat que aquesta decisió s’ha adoptat de manera “improvisada”, tal com han acreditat les incidències dels últims dies i ha denunciat el comité d’empresa, que ha assenyalat l’elevat risc d’atropellaments que pot provocar aquest increment de trànsit, i, per això, ha incidit a deixar sobre la taula la modificació fins que s’analitzen adequadament les conseqüències i es garantisca la seguretat dels vianants.

“L’ocorregut aquest cap de setmana amb les línies de l’EMT demostra que la política de mobilitat de la senyora Catalá és absolutament improvisada i no atén cap criteri tècnic. És una política de mobilitat en la qual es decideix l’itinerari dels autobusos en funció de l’hora del dia, en la qual la gent no sap on podrà baixar del seu autobús per a arribar al centre de València”, ha manifestat.

La regidora ha recordat que els socialistes ja van exigir la setmana passada la celebració d’un consell d’administració urgent de l’EMT per a analitzar adequadament els canvis i “evitar la improvisació a la qual ens aboca la senyora Catalá”. I aquest mateix matí ha remés una carta al president de l’EMT per a urgir-li al fet que convoque aquest consell i que paralitze qualsevol canvi fins que se certifique amb informes tècnics la seguretat viària dels vianants. “Exigim que el presidente de l’EMT convoque la celebració d’un consell d’administració urgent en el qual es puga tractar aquest tema, en el qual es puguen analitzar les conseqüències en matèria seguretat viària d’aquestes modificacions de línia de l’EMT. I, per això, demanem que fins que se celebre aquest consell d’administració es paralitze la remodelació de línies perquè volem que una remodelació de línies d’aquest calibre ha de fer-se amb totes les garanties en matèria de seguretat viària per als ciutadans de la ciutat de València”, ha dit.