Menú

Els socialistes exigeixen al PP que accelere les inversions en Pinedo per a poder aportar aigua a l’Albufera

La regidora socialista Elisa Valía ha exigit a María José Catalá que es plante d’una vegada enfront del president de la Generalitat i exigisca les inversions que necessita la depuradora de Pinedo per a poder aportar a l’Albufera l’aigua de qualitat que necessita en moments de sequera. “Catalá i el PP no poden quedar-se de braços plegats mentre l’Albufera travessa un dels seus moments més crítics. És imprescindible que la Generalitat de Mazón deixe de posar traves a les millores que l’anterior govern autonòmic havia projectat en la depuradora de Pinedo i que permetrien traslladar part de l’aigua reciclada al llac sense cap risc. És un moment crucial i Catalá ha d’anteposar els interessos de València en lloc de continuar plegant-se als del president del seu partit”, ha destacat.

Valía ha incidit en què les inversions previstes contemplaven una millora de la qualitat de l’aigua depurada perquè fora possible aportar-la a l’Albufera sense comprometre l’equilibri de l’ecosistema. Per això, ha urgit a la Generalitat a accelerar l’adjudicació de les obres “en lloc de guardar el projecte en el calaix com han fet fins ara”.

“L’Albufera necessita un compromís ferm perquè encara que hi haja un repartiment suficient, quan ve una època dura de sequera com la que travessem actualment, no hi ha recursos per a repartir. Per això, és vital garantir les aportacions que podria realitzar la planta de Pinedo d’una banda i, per una altra, reconéixer que els efectes del canvi climàtic són devastadors per a un ecosistema tan fràgil”, ha continuat.

La regidora socialista feia referència així a la decisió de Catalá de deixar en mans dels negacionistes de Vox la gestió del recurs natural més important de la ciutat de València. “Per a combatre els efectes del canvi climàtic el primer que cal fer és reconéixer la seua existència. Alguna cosa que rebutgen tant Vox com la mateixa Catalá, que els ha posats al capdavant de l’Albufera i s’ha convertit en una altra negacionista”, ha retret Valía.

Valía, a més, ha assenyalat que la inacció de Catalá i Vox en l’Albufera just quan travessa el seu moment de major dificultat “demostra que el medi ambient, la cura de la naturalesa i la sostenibilitat no els interessen res. I el seu desinterés es fa més palés just a les portes de la Capitalitat Verda Europea, per a la qual el PP ni tan sols ha programat un pressupost extraordinari”, ha assegurat.

“En moments de sequera com l’actual, disposar d’un recurs que oferisca una solució sostenible com el que ens proporcionaria la planta de Pinedo és fonamental. Per això, el Consell de Mazón ha de deixar de bloquejar aquesta inversió fonamental per a la ciutat perquè es puga augmentar el percentatge de l’aigua reutilitzada de Pinedo i sobrepassar el 30% actual. I Catalá ha d’eixir d’una vegada de la seua paràlisi i posar-se del costat dels ciutadans i ciutadanes per una vegada per a exigir-li al president del seu partit que actue. No pot continuar amagant-se sempre com va fer amb el cànon de l’aigua que Mazón ha traslladat a tots els usuaris”, ha retret.

“Els valencians i valencianes i el teixit empresarial valencià estan pagant un cànon que el PP no va voler assumir amb càrrec als pressupostos de la Generalitat i de l’Ajuntament i que, precisament, facilitaria la construcció de noves infraestructures hidràuliques”, ha finalitzat.