Menú

Els socialistes denuncien que Catalá elimina el Consell de la Immigració

La regidora Maite Ibáñez ha denunciat que el govern de María José Catalá eliminarà el Consell d’Immigració i Interculturalitat de València i ha convocat a tots els seus components a una reunió aquest mateix dilluns per a alçar la veu “contra la invisibilització d’una gran part de la població de la ciutat que està perpetrant el PP juntament amb Vox”.

“El govern de María José Catalá vol esborrar la immigració de la nostra ciutat, invisibilitzar a una part important de la nostra població. Primer va eliminar la Regidoria i ara suprimirà directament el consell d’Immigració i Interculturalitat, un marc de participació que, a més, es recolza en el Pla d’Immigració on estan representades més de 60 entitats de col·lectius migrants a més del Col·legi de Treballadors Socials, les universitats o la Confederació Empresarial Valenciana”, ha subratllat.

La regidora socialista ha posat de manifest el “menyspreu del govern municipal a una realitat dels nostres barris com és la migració. És evident que no sols no està entre les seues prioritats sinó que, a més, és una cosa que el molesta. Va fer un primer pas amb la creació de l’estructura del seu govern, on posava fi a una atenció específica que s’havia desenvolupat en els últims huit anys des d’una àrea específica, i a poc a poc Catalá ha anat apartant a totes les entitats que col·laboraven en aquest sentit amb l’Ajuntament”, ha continuat la regidora socialista.

En aquest sentit, ha criticat que el govern de Catalá haja deixat “a zero les partides pressupostàries destinades a projectes com els que realitzen CEAR i ACCEM (de La Nostra Ciutat, el Teu Refugi), el programa protecció Defensors de DDHH o Fons Valencià per la *Solidaritat entre moltes altres”.

Ibáñez ha lamentat que Catalá no haja tingut ni tan sols el respecte i el tacte necessari per a convocar al Consell de la Immigració i Interculturalitat “almenys per a informar de la seua dissolució”.

“Els immigrants són ciutadans amb tots els drets i no ciutadans de segona com els consideren tant el PP com Vox a l’Ajuntament de València. I, per això, reunirem a tots els participants d’eixe consell, a totes les entitats que el conformen, per a denunciar aquesta situació i exigir un canvi radical de les polítiques que s’estan desenvolupant des del govern de Catalá en contra de la migració”, ha assegurat Ibáñez.

Finalment, l’edil ha anunciat que els socialistes han remés una pregunta a la Comissió de Benestar perquè informe sobre quines activitats té previst el govern de Catalá per al pròxim 18 de desembre, Dia Internacional de les Persones Migrants.