Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá que rectifique i aplicació la taxa turística que generaria 30 milions per a la ciutat

El regidor socialista Borja Sanjuán ha instat a María José Catalá a signar un acord amb totes les forces polítiques a l’Ajuntament per a obligar a la Generalitat a donar llibertat a la ciutat per a implantar una taxa turística. L’edil ha reclamat d’aquesta manera que Catalá rectifique la seua “actitud regressiva” i la seua “visió del segle passat” que està deixant a València sense els 30 milions d’euros d’ingressos que generaria la taxa turística mentrestant, paral·lelament, “aplica una altra tisorada de 70 milions d’euros en la recaptació del pròxim any”. 

“Si alguna cosa demostren esdeveniments com la marató o les xifres de turistes com les que s’esperen aquest pont a València és que ningú deixarà de vindre a aquesta ciutat per haver de pagar un euro o dos de taxa turística. Per això, és tan absurd i tan injust que la senyora Catalá estiga fent costat a la Generalitat en la seua labor de prohibir que una ciutat com València ingresse cada any 30 milions d’euros per la taxa turística”, ha destacat.

L’edil ha subratllat que aquesta renúncia expressa del PP i Vox a ingressar 30 milions d’euros per la taxa turística “suposa que els serveis extraordinaris necessaris, en lloc de ser sufragats per les persones que ens visiten, seran costejats completament pels veïns i veïnes de la ciutat de València. Veïns i veïnes que quan viatgen a qualsevol ciutat del món paguen aquesta taxa i mai han renunciat a anar a cap destí per això”, ha continuat.

Sanjuán ha incidit en què aquesta actitud de Catalá “obliga els residents a pagar més imposats, ja que si s’aplicara la taxa serien els turistes els qui assumirien el cost extraordinari dels serveis que es generen a la ciutat”.

“Aquesta renúncia és símptoma d’una visió del segle passat i és absolutament regressiva l’actitud que està tenint la senyora Catalá respecte al pressupost municipal. Per això, li demanem que, en un acord de totes les forces polítiques de l’Ajuntament de València, li reclamem a la Generalitat Valenciana la possibilitat que la ciutat tinga llibertat per a poder posar una taxa turística que servisca perquè els turistes contribuïsquen també a fer millor la ciutat que visiten”, ha sostingut.

“Estem segurs que no es perdrà ni un sol visitant i també que serà un sistema molt més just perquè els veïns i veïnes també es beneficien d’una activitat que ha de ser positiva per a tots”, ha finalitzat.