Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá que cessament a Badenas si no vol ser còmplice de les seues mesures masclistes

El regidor socialista Borja Sanjuán ha exigit aquest matí a María José Catalá que cessament de manera immediata al seu número dos en el govern, Juanma Badenas, de Vox, després d’anunciar que suprimirà ‘Lideresesun programa impulsat per l’Ajuntament i la patronal valenciana CEV per a impulsar la promoció de dones a llocs directius.

“És absolutament perillosa la ignorància que el nou regidor d’Ocupació de María José Catalá està demostrant. Ha anunciat en una entrevista que acabarà amb el programa de ‘Lidereses’, que és un programa que féiem amb els empresaris i les empresàries de la ciutat de València per a promocionar que hi haja més dones en llocs directius. Accions positives perquè siguem una ciutat on cada vegada les oportunitats depenguen menys de si eres home o dona i el que farà, sota el pretext d’estalviar en despesa pública, és tancar-li la porta a moltes dones que estan molt preparades, tan preparades o més preparades que molts homes d’accedir a un lloc d’èxit professional”, ha criticat el portaveu adjunt dels socialistes a la ciutat.

Sanjuán ha denunciat aquesta nova mesura“masclista” del regidor d’Ocupació de Catalá que se suma a la supressió de les accions positives per a afavorir la contractació de les dones que va anunciar en el passat ple municipal i a altres decisions “sectàries” com la ruptura del Pacte per l’Ocupació de la qual Badenas va traure pit perquè implicava deixar als sindicats sense subvencions per a desenvolupar plans i accions d’ocupació.

“Aquesta actitud del número dos de Catalá és o un problema d’ignorància o un problema de mala fe. No ens importa. El que li demanem a la senyora Catalá és que, si no vol ser ostatge d’aquestes mesures absolutament masclistes, cessament immediatament al senyor Badenas de les seues responsabilitats, perquè cada setmana que passa és una nova astracanada, és una nova burrada i és una nova mostra d’ignorància o de mala fe”, ha indicat el regidor socialista.

El programa ‘Lidereses’ és una acció que va posar en marxa l’anterior govern municipal de la mà dels socialistes juntament amb la CEV dins de la Fundació València Activa. El programa, que ara Badenas ha anunciat que eliminarà, oferia formació en els aspectes claus del desenvolupament professional de les dones per a aconseguir llocs d’alta direcció. “És un programa que ens ajudava a continuar creixent en igualtat, a tancar la bretxa de gènere que ens afecta en qüestions de direcció i lideratge i que, per pur masclisme, Vox vol suprimir-ho”, ha finalitzat el regidor.