Menú

Els socialistes demanen una reunió urgent en l’EMT per a abordar els problemes de seguretat a Sant Vicent

La regidora socialista María Pérez ha exigit a María José Catalá que convoque un consell extraordinari de l’EMT per a abordar els problemes de seguretat viària que generaran els 600 autobusos que transitaran diàriament pel carrer Sant Vicent i la plaça de l’Ajuntament a partir de la setmana que ve, tal com certifiquen les últimes incidències que han obligat a canviar el traçat de la C1 per la presència massiva de persones en la calçada i com ha denunciat el Comité d’Empresa.

Pérez ha criticat les “excuses nadalenques” que està construint el govern del PP per a tractar d’amagar que el seu pla d’omplir d’autobusos un carrer pràcticament per als vianants com Sant Vicent és un “nyap improvisat que acumula múltiples informes que la desaconsellen”. “El Nadal s’han celebrat sempre a València i, a més, molt intensament amb l’anterior govern. De fet, el PP i Vox ni han augmentat el pressupost per al Nadal ni han aportat cap activitat nova. Només usen el Nadal per a tapar els seus nyaps”, ha dit.

“No sé en quina ciutat han viscut la senyora Catalá i el senyor Carbonell en els últims anys. Una ciutat en la qual ningú passejava pel centre tranquil·lament i en la qual ningú pujava al transport públic fins fa sis mesos i, per això, necessita mirar ara València com una ciutat de fa 40 anys. Perquè és hora que òbriguen els ulls i entenguen que les conversions en zona de vianants han transformat aquesta ciutat. I que pretendre modificar els hàbits de la gent ficant 600 autobusos entre la plaça de l’Ajuntament i la de la Reina és anar en contra del sentit comú”, ha continuat l’edil.

Pérez ha insistit que el flux per als vianants entre les dues places és molt intens “no des d’ara com pretén fer-nos creure el regidor de Mobilitat i la senyora Catalá sinó des que l’anterior govern progressista, de la mà dels socialistes, va convertir en zona de vianants les dues places”.

“Voler emmarcar l’ocorregut aquest dimecres en l’excepcionalitat és no conéixer aquesta ciutat. És no conéixer que des de l’any 2020 existeix un flux per als vianants abundant entre les dues places que han sigut pràcticament convertides en zona de vianants i no entendre que la gent prefereix caminar a agafar el vehicle privat com ens volen imposar la senyora Catalá i el senyor Carbonell. Han d’entendre que els hàbits dels nostres ciutadans han canviat perquè la nostra ciutat ha canviat amb ells”, ha assegurat.

Reunió amb el Comité d’Empresa

La regidora socialista, a més de demanar la convocatòria d’un consell extraordinari de l’EMT per a analitzar la “modificació improvisada de línies”, ha anunciat que demanarà una reunió amb el Comité d’Empresa perquè l’informen sobre la seua denúncies sobre que els canvis de línies suposaran un increment del perill d’accidents. “En el Partit Socialista estem molt preocupats pels advertiments sobre la falta seguretat viària que estan produint-se arran del canvi que vol aplicar el PP en les línies i volem conéixer de primera mà la situació a través del Comité d’Empresa. Per això, demanarem una reunió i que ens informen detalladament de les seues preocupacions”, ha mantingut. Pérez, en aquest sentit, ha recordat que els socialistes ja han presentat una moció en la comissió de Mobilitat perquè l’Ajuntament demane informes que garantisquen que el pas de 600 autobusos no suposen un risc per a la seguretat viària ni per al patrimoni o les canalitzacions de l’aigua.