Menú

Catalá és còmplice del boicot de la Generalitat a la indústria cultural i audiovisual

Maite Ibáñez qualifica de molt greu que el Consell haja deixat sense subvenció a l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual i exigeix que es rectifique eixa partida

La regidora del Grup Municipal Socialista Maite Ibánez ha denunciat que l’alcaldessa de València, María José Catalá, és “còmplice del boicot de la Generalitat a la indústria cultural i audiovisual valenciana” perquè ella és diputada autonòmica del mateix Grup Popular que al costat del seu socis de Vox han presentat esmenes al pressupost per a llevar a l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual el pressupost amb el qual comptaven per a organitzar activitats com la gala dels Premis Berlanga.

Ibáñez ha advertit que aquesta decisió és “absolutament sectària” i “no respon a un altre criteri que el de censurar i retallar la independència del sector”. “Tot apunta al fet que PPVox està obrint el camí per a privatitzar la gestió i així poder controlar un àmbit que ha de ser lliure i independent”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha recordat que el teixit cultural valencià “va eixir fa anys del moment gris viscut amb els governs del Partit Popular que van vincular molts projectes a la corrupció, falta de rigor i de professionalitat” però ha lamentat que “en tot just sis mesos ja han tornat les ombres i encara amb més força”.

La regidora ha manifestat que és “intolerable” que “l’esforç realitzat aquests anys per a situar València com una ciutat de cinema i visibilitzar la indústria audiovisual valenciana es perda per pur sectarisme i al·lèrgia a la llibertat d’expressió i creació”. Ha lamentat que PPVox “volen una cultura submisa que no els moleste i que no els recorde que la reducció del pressupost del Institut Valencià de Cultura pot danyar a la indústria de l’audiovisual valencià”.

“Pensen que donar una subvenció és comprar el silenci de les organitzacions i les associacions, però això no funciona així”, ha remarcat Ibáñez, qui ha anunciat que la seua formació exigirà a Catalá que “com a diputada autonòmica faça que es rectifique eixa partida pressupostària perquè una indústria forta necessita una acadèmia potent que vertebre i defense a un sector industrial fonamental per al desenvolupament de la societat i la creació de riquesa”.

Maite Ibáñez ha recordat la col·laboració de l’Acadèmia en l’organització d’esdeveniments com la trobada d’Acadèmies de Cinema que va tindre lloc a València i la promoció que ha fet de la nostra ciutat gràcies a la qual L’Albufera va obtindre el reconeixement com a Lloc d’Interés Cinematogràfic, entre altres accions.