Menú

Catalá és a temps de rectificar abans que el caos de l’EMT siga incontrolable

María Pérez afirma que la Mobilitat d’una gran ciutat com València no pot estar sotmesa a la improvisació ni al capritx de Catalá.

Els socialistes critiquen la improvisació amb la qual l’alcaldessa de València, María José Catalá, està gestionant la mobilitat de València. “La improvisació s’ha convertit en l’eix de les polítiques de mobilitat de la senyora Catalá per a la ciutat de València. Bona mostra d’això és que l’EMT es va veure ahir obligada a canviar el recorregut de la línia C1 d’autobús que passava per la plaça de l’Ajuntament, com han informat a través de les seues xarxes socials”, ha assenyalat la regidora María Pérez.

“Des del Partit Socialista portem setmanes advertint que la remodelació de línies de l’EMT pel carrer Sant Vicent i Plaça de l’Ajuntament no és compatible amb el flux actual de vianants i el succeït ahir el posa de manifest”, ha assenyalat la regidora. “A més, hem proposat itineraris alternatius pel carrer Poeta Querol per a permetre acostar algunes línies al centre sense posar en dubte ni un centímetre d’espai per als vianants, ni empitjorar la velocitat comercial de les línies d’autobús. I aquesta proposta socialista ha sigut la solució per la qual ha optat l’EMT davant el caos generat ahir, tal com va informar l’empresa en les seues xarxes socials”, ha afegit l’edil.

Els socialistes critiquen que la senyora Catalá estiga fent passos arrere en matèria de mobilitat sostenible, just quan València serà Capital Verda Europea. “El carrer Sant Vicent i la plaça de l’Ajuntament són llocs que estan pràcticament convertits en zona de vianants, on la gent està acostumada a passejar. Fins a hora era un espai conquistat a la ciutat per a caminar tranquil·lament. Ahir amb una sola línia d’autobús passant per allí, vam ser testimonis del caos que es va generar. Des del Partit Socialista preguntem a la senyora Catalá què passarà la setmana que ve quan no passen una línia sinó sis línies i 600 autobusos diaris? Quines mesures prendrà la senyora Catalá per a garantir la seguretat?”, ha assenyalat Pérez.

Els socialistes titllen de fracàs absoluta remodelació de les línies en el centre de la ciutat. “Des del Partit Socialista exigim a Catalá que deixe de donar bandades, reflexione sobre la mobilitat d’una gran ciutat com València i rectifique”, insta la regidora.