Menú

Catalá està posant en perill l’Albufera per la seua “negacionisme i falta d’interés”

Valía denuncia que el govern de PP i Vox ni tan sols han assistit a la reunió de la CHJ per a buscar solucions a la situació del llag.

La regidora socialista Elisa Valía ha denunciat que la “desídia, la falta d’implicació i el negacionisme” de Catalá en matèria de medi ambient “està posant de debò perille el principal recurs natural d’aquesta ciutat, el llac de l’Albufera”. “Estem veient amb molta preocupació el desinterés manifest per l’Albufera tant des de la Generalitat com des de l’Ajuntament, que ni tan sols han tingut la deferència d’assistir a la reunió que havia convocat la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a buscar solucions a la situació crítica del llac. És una actitud que posa negre sobre blanc que ni a Catalá ni al PP els preocupa gens ni mica el nostre patrimoni natural i que, per això, li ha entregat la seua gestió als negacionistes de Vox”, ha incidit.

Vàlua ha posat l’accent que cap representant de l’Ajuntament, com a propietari de l’Albufera, o de la Generalitat, com a administració encarregada de la seua gestió, “amb capacitat d’adoptar decisions polítiques s’ha volgut asseure a la taula per a buscar una solució no sols per al llac, que fruit de la inacció està cada vegada pitjor, sinó també per als nostres agricultors, que són els grans perjudicats per la falta de decisió de les seues administracions més pròximes. És a dir, que el PP i Vox han decidit escórrer l’embalum de nou, abandonant a la seua sort tant al Parc Natural com als seus agricultors”, ha continuat.

L’edil ha subratllat que només la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) ha tendit la mà per a buscar solucions a la greu situació que travessa l’Albufera. Per tot això, ha prosseguit, “exigim al govern autonòmic i, sobretot, a la senyora Catalá que es pose a treballar d’una vegada i pose la seua obstinació a fer tots els esforços possibles a cuidar el nostre major tresor mediambiental”.

“La senyora Catalá va deixar la gestió del parquet a les mans dels negacionistes de Vox i no pot continuar amb eixa actitud d’escórrer l’embalum. Ha de posar ordre en els usos i la governança del llac i prendre-s’ho de debò perquè en la salut de l’Albufera ens va a la nostra pròpia salut”, ha finalitzat.