Menú

L’augment d’autobusos en la Plaça de l’Ajuntament de Catalá és incompatible amb una plaça per a les persones

Els socialistes critiquen que l’alcaldessa de València, María José Catalá, base la mobilitat de la ciutat en la tècnica de prova-error. “La mobilitat d’una gran ciutat com València no pot basar-se en la improvisació ni és una qüestió de prova-error, com ha sigut la remodelació de les línies de l’EMT que farà que passen fins a 600 autobusos per la plaça de l’Ajuntament”, ha assenyalat la regidora del Grup Municipal Socialista María Pérez.

“Este primer cap de setmana, en el qual han començat a circular les noves línies de l’EMT, hem vist les primeres conseqüències de la improvisació de Catalá, ja que amb el gran flux per als vianants actual de la plaça de l’Ajuntament es fa pràcticament incompatible el pas d’autobusos que ha dut a terme el Partit Popular”, ha advertit la regidora.

Pérez ha recordat que l’augment de línies d’autobusos per la plaça de l’Ajuntament, com assenyala el mateix Partit Popular, “no és definitiva”. “La senyora Catalá i el seu equip van arribar al Govern sense els deures fets i, sis mesos després, segueixen sense saber quin model de ciutat volen ni saben què fer amb un dels projectes més emblemàtic que té la nostra ciutat, la remodelació de la plaça de l’Ajuntament”, ha manifestat Pérez.

A més, els socialistes assenyalen que la remodelació del trànsit i les línies d’autobusos que està impulsant el nou govern de PP i Vox a l’Ajuntament de València posa en dubte el disseny guanyador del concurs d’idees per a la reforma de la plaça de l’Ajuntament impulsat pel govern anterior. Re-natura, el projecte guanyador obra de l’arquitecte Miguel del Rei i el seu equip en 2022, proposava la renaturalització de la plaça generant una massa verda que ara està en l’aire en fer el PP que entren noves línies d’autobusos i una parada de taxis. “Què passarà ara amb el projecte que li deixem a Catalá damunt de la taula? És una qüestió que l’alcaldessa encara no ha aclarit”, ha lamentat la regidora.

A més, Pérez ha recordat que la senyora Catalá ha manifestat que vol una plaça “més senyorial”. “Jo no sé si la senyora Catalá per senyorial entenc una plaça de l’Ajuntament per la qual circulen més cotxes i més autobusos. Però per descomptat el concepte del Partit Socialista per a la plaça de l’Ajuntament és una plaça verda, una plaça per als vianants i un transport públic que acoste al centre sense necessitat de posar mai en dubte els espais guanyats per als vianants”.

Per això des del Partit Socialista insten a Catalá que deixe la improvisació a un costat i aclarisca quin model de ciutat vol per a València. “Vol una plaça verda on el vianant tinga protagonisme, més concorde als reptes actuals de canvi climàtic? O vol prioritzar al vehicle privat i omplir la plaça de l’Ajuntament de cotxes? La ciutadania mereix transparència i concreció”, ha exigit la regidora socialista.