Menú

Els socialistes denuncien que Catalá ha abandonat als col·legis de València

La regidora Maite Ibáñez ha denunciat que el govern de María José Catalá “continua donant l’esquena a les famílies i als col·legis de la ciutat de València, ja que complits sis mesos des de la seua arribada a l’Ajuntament ni tan sols ha nomenat els seus representants en els consells escolars de centre que desenvolupen documents fonamentals per al bon desenvolupament del curs escolar com el Projecte Educatiu, l’organització dels centres o les propostes de les activitats extraescolars. El desgovern, l’abandó i la falta de treball i implicació del PP i Vox a l’Ajuntament està llastrant ja l’activitat de la comunitat educativa, que no pot avançar amb els seus projectes perquè no han pogut completar els seus equips per culpa de la paràlisi del govern de Catalá”.

L’edil ha subratllat que els consells escolars són una “figura fonamental dins del sistema de participació de la comunitat educativa i els col·legis de la ciutat de València encara no poden articular les seues propostes perquè l’Ajuntament segueix embossat i no ha fet cap pas per a designar als seus representants”. Ibáñez ha recordat que fa uns dies es va completar l’elecció de tots els consells escolars de la Comunitat Valenciana sense que s’haja produït cap pas sobre aquest tema en els centres de la ciutat de València.

“És un símptoma de la deixadesa, el desinterés i la incompetència d’aquest govern de PP i Vox amb la comunitat educativa. En tot just sis mesos, han passat per la regidoria d’Educació fins a tres regidors i en els col·legis de la ciutat encara continuen esperant notícies dels seus representants municipals”, ha afegit l’edil socialista, qui ha criticat que encara no ha s’ha reunit el consell escolar de la ciutat excepte per a determinar els dies festius.

“Catalá encara no s’ha manifestat sobre l’acostament de les cases d’apostes als col·legis que està promovent el PP i Vox per a no enfrontar-se a la comunitat educativa, que està obertament en contra. Tampoc han realitzat cap acció participativa ni s’han assegut amb els col·legis per a planificar l’any escolar quan pràcticament ja estem en nadal. Tot això evidencia una desatenció molt greu per part de la Regidoria d’Educació i de l’Ajuntament de Catalá”, ha continuat.

Ibáñez ha assenyalat que tota la deixadesa que es desprén del govern de PP i Vox està afectant la bona marxa d’un curs escolar que ha començat sense ni tan sols fer el tradicional balanç de l’exercici anterior. Tan sols s’ha votat, i sobre la botzina, els dies festius per a fer el calendari perquè això és l’única cosa que els interessa sobre l’educació dels nostres xiquets i xiquetes”, ha finalitzat.