Menú

L’urbanisme tàctic, la provisonalidad i les jardineres prenen Sant Vicent

La regidora del Grup Municipal Socialista María Pérez ha advertit aquest matí que l’alcaldessa de València, María José Catalá, “està aplicant l’urbanisme tàctic, la provisionalitat i les jardineres que tant desnostó en l’oposició per a dur a terme el seu pla de renunciar als espais per als vianants en el centre de la ciutat”.

En aquests termes s’ha pronunciat sobre la instal·lació de jardineres al carrer Sant Vicent per a “sortejar l’informe en contra del Cicle Integral de l’Aigua que advertia que la canonada que recorre aquest carrer no pot suportar el pas de 600 autobusos al dia”.

“Per a saltar-se aquest informe desfavorables, han recorregut a pintar una línia en la calçada i instal·lar jardineres amb el que inutilitzen una tram del carrer també per a les persones”, ha apuntat i ha indicat que “desvien el trànsit cap a on s’han trobat les restes arqueològiques de la muralla islàmica que es van trobar en els treballs de renovació de les instal·lacions de subministrament d’aigua i que estan molt superficials”.

María Pérez ha reiterat l’exigència a María José Catalá que demane informes al servei d’Arqueologia, al Cicle Integral de l’Aigua i un altre de seguretat viària “pel seu entestament a ficar 600 autobusos més diaris en un entorn molt convertit en zona de vianants i amb un altíssim valor patromonial”. Uns autobusos que, ha apuntat, “tindran una parada provisional en la plaça de l’Ajuntament enfront del Rialto, sobre una plataforma de formigó”. “Les decisions de mobilitat s’han de prendre amb rigor i no com està fent el govern de Catalá en el centre de la ciutat, on està actuant a colp d’improvisació, desoint les recomanacions tècniques en contra”, ha advertit i ha lamentat que “el primer regal nadalenc de Catalá als valencians i les valències és més contaminació i menys espais per als vianants”.