Menú

Catalá empara el negacionismo de Vox contra la violència masclista

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha lamentat que María José Catalá “empare el negacionismo de Vox contra la violència masclista” ja que, ha qüestionat, “ha sigut incapaç de reprovar les manifestacions masclistes i racista que el seu número 2 va fer en un mitjà de comunicació”.

Gómez s’ha manifestat en aquests termes en finalitzar el minut de silenci per a condemnar l’últim assassinat masclista i ha cridat l’atenció sobre “l’absència de condemna per part de Catalá cap a les paraules de Juanma Badenas” qui en les seues declaracions “ha tornat a negar la violència masclista parlant de totes les violències”.

“És molt trist veure el còmoda que està l’alcaldessa amb el seu soci de Vox”, ha afirmat i ha manifestat sentir “vergonya” per “com les institucions valencianes i és Auntamiento amb la seua alcaldessa el cap governen amb els qui neguen la violència masclista”. “Ho vull dir així perquè justament aquesta mateixa setmana el portaveu de Vox i número 2 de Catalá negava que a Espanya existira el masclisme”, ha recordat.

Sandra Gómez ha condemnat les declaracions en les quals Badenas “deia que la societat espanyola no és una societat masclista, que eren espanyols d’una altra ètnia o estrangers”. Unes declaracions sobre les quals “segons sembla María José Catalá no té res a dir perquè se sent molt còmoda amb elles”, a pesar que “portem tres víctimes assassinades en mans de la violència masclista aquesta mateixa setmana”.

Sobre aquest tema ha manifestat la seua “sorpresa” davant “el silenci còmplice de Catalá”. “Sincerament, m’ha sorprés molt que no s’haja desmarcat ni hi haja censurada obertament al seu soci”. Davant aquesta situació ha plantejat a Catalá “si li val la pena ser alcaldessa sobre un govern que nega la violència contra les dones i és obertament racista i xenòfob”.

“Catalá ha parlat d’educar contra la violència i sincerament ha de plantejar-se quin missatge trasllada ella a la societat blanquejant les declaracions de Badenas”, ha advertit. Gómez ha afirmat que està “convençuda que en la immensa majoria de valencians de valencianes no se senten representades amb eixes declaracions”. “Estic absolutament convençuda que la immensa majoria d’aquesta ciutat està incòmoda amb el senyor Bádenas i em sorprén que l’alcaldessa en canvi estiga tan còmoda amb el seu suport i amb el seu negacionismo de la violència masclista”, ha conclòs.