Menú

La nova unitat de Policia Local de Catalá no suma cap agent més als carrers

La regidora socialista María Pérez ha criticat que la nova unitat de la Policia Local de María José Catalá “arriba tard i malament, sense cap reforç extraordinari real en els nostres barris, tal com havíem alertat des del Partit Socialista. La resolució de la creació de la USAP, la nova unitat de convivència de la Policia Local, que hem conegut hui confirma el que portem denunciant des de fa setmanes, que a pesar que el Partit Popular estava intentant fer creure a la ciutadania que aquesta unitat es traduiria en més agents al carrer, la veritat és que es tracta tan sols d’una reorganització d’efectius”.

Pérez ha explicat que la nova unitat “estarà composta per agents que ja estan en actiu, patrullant pels nostres carrers, i que s’han de presentar voluntaris per a canviar d’unitat. És a dir, que no hi ha cap agent més per a atendre els problemes que tenen els nostres barris. I la pregunta que ens assalta ara, coneixent aquest decret, és d’on eixiran els nous efectius per a integrar aquesta unitat? Es desmantellarà alguna altra unitat?”.

L’edil socialista, malgrat tot, ha mostrat la seua satisfacció per la creació d’aquesta unitat “que confiem que contribuïsca a millorar el caos actual en la Policia Local que s’ha generat per la falta de direcció política que existeix en el cos des que va arrancar el nou govern municipal del PP i Vox”.

Pérez, en aquest sentit, ha lamentat que el decret de creació de la nova unitat s’haja retardat sis mesos a pesar que Catalá coneixia des de juny la situació en la Policia Local. “Han tardat sis mesos a redactar aquesta resolució perquè la seguretat dels nostres barris no els importa res. El Govern del PP i Vox ha deixat que els problemes dels barris cresqueren sense control, disparant la sensació d’inseguretat i els problemes de convivència sense adoptar cap mesura concreta”, ha continuat.

“Catalá coneixia perfectament la necessitat de formar aquesta unitat ja des de l’oposició i ha tardat sis mesos només per a redactar la resolució de la nova unitat policial”, ha afirmat.

La regidora socialista ha exigit a Catalá que afronte d’una vegada els problemes d’inseguretat que s’estan disparant en tots els barris, amb cada vegada més actes vandàlics, apunyalaments i ocupacions. “Ha de deixar de buscar excuses i d’acusar la Policia Nacional dels problemes dels nostres barris en el seu afany per tapar la desorganització i el caos que ha generat en la Policia Local de València. Catalá no pot carregar sobre la Policia Nacional la seua incompetència per a atendre els problemes de convivència que tenen els barris de la ciutat”, ha incidit.

“Els veïns i veïnes d’alguns barris porten reclamant-li des de fa sis mesos que es reunisca amb ells per a exposar-li els seus problemes i la senyora Catalá ha sigut incapaç d’asseure’s per a atendre’ls més enllà de passejar-se per Orriols i Malva-rosa per a fer-se una foto. No pot asseure’s ara amb la Policia Nacional per a llançar-li retrets i acusacions mentre ella ni s’ha reunit amb els veïns i veïnes ni ha activat una sola mesura social per a atendre els problemes de convivència ni ha resolt encara la falta de direcció política en la Policia Local que impedeix donar una resposta eficaç als problemes dels nostres barris”, ha dit. “El que hauria de fer Catalá és abandonar ja les excuses, deixar d’assenyalar a uns altres i posar-se a treballar i a oferir una coordinació de veritat per a resoldre els problemes de convivència que són de la seua responsabilitat”, ha finalitzat.