Menú

La decoració nadalenca de Catalá per a la plaça de l’Ajuntament: bol·lards, pintura i formigó

La portaveu socialista Sandra Gómez ha denunciat que Catalá convertirà la plaça de l’Ajuntament de València durant aquest nadal en “un monument al formigó i a la improvisació a conseqüència del seu entestament per ficar 600 autobusos en el centre de la ciutat de manera precipitada”. Gómez fa referència d’aquesta manera a la resolució de la Regidoria de Mobilitat per la qual s’ordena la instal·lació d’una parada provisional amb plataforma de formigó per als autobusos de l’EMT que arribaran massivament a la plaça a partir del pròxim 12 de desembre.

“Catalá deia que anàvem a tindre el Rockefeller Center aquest nadal en la plaça de l’Ajuntament i el que farà en realitat és col·locar un pegot de formigó i ficar 600 autobusos en una plaça que l’anterior govern progressista havia recuperat per als vianants”, ha criticat.

La líder dels socialistes ha incidit en què la reforma necessària per a desviar els centenars d’autobusos que està impulsant Catalá “omplirà una de les places més emblemàtiques de la ciutat de mobiliari provisional. La decoració nadalenca que posarà enguany la senyora Catalá ve amb bol·lards, pintura i formigó. És a dir, que ens ha portat un Rockefeller Center de Aliexprés”, ha continuat.

En aquest sentit, Gómez ha criticat el “cinisme” que practica Catalá. “Va dir que no anava a fer més superilles tàctiques perquè el seu govern no volia urbanisme provisional i la primera mesura en matèria de mobilitat que ha adoptat consisteix a omplir d’elements provisionals i improvisats tot el centre de la ciutat, des de bol·lards i pintura al carrer Sant Vicent perquè els autobusos no circulen per damunt de canonades i restes arqueològiques, fins a parades de formigó a la meitat de la plaça de l’Ajuntament. És un absolut despropòsit”, ha sostingut. L’edil ha destacat que els socialistes estaran molt vigilants perquè les parades provisionals amb les quals Catalá inundarà el centre de la ciutat complisquen tota la normativa sobre accessibilitat i que no es convertisquen en definitives. “En la resolució a la qual hem tingut accés s’ha autoritzat la seua instal·lació provisional fins a l’obtenció de la llicència definitiva i es puguen realitzar les obres necessàries per a garantir la seua accessibilitat. El grup municipal socialista estarà molt pendent que es complisquen tots els condicionants perquè el govern de PP i Vox està donant mostres en les últimes setmanes que no respecten els informes dels tècnics municipals”, ha finalitzat.