Menú

Gómez exigeix a Catalá que rectifique i deixe d’imposar el cotxe sobre el transport públic

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha exigit a l’alcaldessa de València, María José Catalá, que rectifique les seues “polítiques negacionistes i es pose a treballar sobre una zona de baixes emissions (ZBE) real”. “És preocupant que Catalá aposte per la contaminació, imposant el cotxe sobre el transport públic tal com està succeint al carrer Colón, el carrer de La Paz i la Plaça de l’Ajuntament”, ha denunciat.

En aquests termes s’ha pronunciat després de conéixer-se que el Defensor del Poble està investigant a diverses ciutats espanyoles, entre elles València, pel retard que s’està produint en la implantació de les ZBE. La llei de canvi climàtic estableix que les 151 ciutats de més de 50.000 habitants haurien de comptar des del passat 1 de gener amb una d’aquestes àrees, però ara com ara tan sols estan implantades en 14, mentre que altres 120 localitats es troben en tràmit.

Davant aquesta situació, s’ha requerit informació a l’Ajuntament de València i la portaveu socialista ha exigit a Catalá “transparència”. “Volem saber què se li ha solictiado i que informació està traslando el govern de PP i VOX al Defensor del Poble”.

“En una qüestió tan important com és la qualitat de l’aire que respirem i les seues conseqüències per a la salut de la ciutadania, Catalá no pot continuar apostant per una política de contaminació”, ha afirmat i ha advertit que aquest requeriment “arriba a les portes que València es convertisca en Capital Verda Europea”. Gómez ha denunciat que s’estan “acumulant els missatges negatius entorn de la nostra ciutat per culpa de les actuacions que estan retornant tot el protagonisme al cotxe sobre el transport públic i les persones”. Així, ha exigit a Catalá que “rectifique perquè no fa més que desprestigiar València amb unes actuacions altament contaminants”.