Menú

Els socialistes exigeixen informes de seguretat viària i arqueologia enfront del “nyap” de Catalá a Sant Vicent

La regidora socialista María Pérez ha exigit a María José Catalá que demane informes al servei d’Arqueologia, al Cicle Integral de l’Aigua i un altre de seguretat viària abans de perpetrar el “nyap” que té prevista al carrer Sant Vicent “pel seu entestament a ficar 600 autobusos més diaris en un entorn molt convertit en zona de vianants com el de la plaça de la Reina”.

“Les decisions de mobilitat s’han de prendre amb rigor i no com està fent el govern de Catalá en el centre de la ciutat, on està actuant a colp d’improvisació, desoint les recomanacions tècniques en contra i sense comptar amb tots els informes necessaris com el d’arqueologia, el Cicle Integral de l’Aigua i, per descomptat, de seguretat viària perquè farà passar 600 autobusos més al dia en una zona en el qual el trànsit per als vianants és especialment intens”, ha dit.

Pérez, a més, ha denunciat que el consens que va vendre Catalá respecte a les mesures de mobilitat en el centre de la ciutat és “absolutament fals”, ja que els veïns i veïnes de Ciutat Vella, els taxistes i el comité d’empresa de l’EMT s’han manifestat oberta i *rontundamente en contra. “Es tracta d’uns canvis que ha impulsat el PP pel mer entestament de Catalá de retornar el trànsit privat al centre de la ciutat. Catalá no pot continuar amagant sota un fals consens que el seu model de ciutat és prioritzar el cotxe en detriment de les persones i del transport públic”, ha afegit.

“Quan un pren una decisió i comencen a arribar informes que la contravenen el més savi és rectificar. Catalá i el PP haurien de replantejar-se una rectificació a la llum de tots els informes i de tots els dubtes que s’estan plasmant en les últimes setmanes pels tècnics”, ha sostingut Pérez, qui ha fet un repàs de totes les improvisacions que ha hagut de fer la Regidoria de Mobilitat “per a superar els informes en contra i poder imposar la seua idea de mobilitat del cotxe privat”.

La regidora socialista ha incidit en què els informes en contra dels canvis de mobilitat en el centre històric i al carrer Colón que pretén Catalá “els han obligat a anar corregint sobre la marxa per a salvar la seua idea inicial. Però per a poder escometre aquestes modificacions és imprescindible que es garantisca la seguretat dels vianants, dels vestigis arqueològics i de la infraestructura hídrica. Per això, exigim que s’incorporen a l’expedient informes que garantisquen que els 600 autobusos que vol ficar Catalá pel carrer Sant Vicent no provocaran danys ni posar en risc als vianants”, ha finalitzat

“Els nostres béns patrimonials i els nostres béns històrics no es poden posar en perill amb aquestes decisions capritxoses de mobilitat. Perquè, a més, es poden acostar les línies de l’EMT a la plaça de l’Ajuntament per un itinerari sense riscos com el que proposen els socialistes per Poeta Querol, una alternativa que protegeix el nostre patrimoni i guanya espai per als vianants. En lloc d’això, la senyora Catalá ens fa triar entre convertir en zona de vianants o el transport públic quan tenim una ciutat que ens permetrien ara mateix fer compatible guanyar espai per al vianant i acostar línies al centre”, ha finalitzat.