Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá que renuncie al ‘dedazo’ en Cultura

La regidora Maite Ibáñez ha anunciat que el grup municipal socialista presentarà una moció a la pròxima comissió de Cultura perquè Catalá renuncie “al dedazo en la designació dels càrrecs relacionats amb la cultura com va fer en el Palau de la Música i, en el seu lloc, assumisca el manual de bones pràctiques del sector per a elegir a professionals en els càrrecs de direcció i no a *amiguetes”. En l’escrit, Ibáñez fa una crida al PP perquè es recuperen els concursos oberts en les administracions públiques i que es compte amb la participació dels processos del sector “per a evitar el dedazo que estem veient últimament en els governs de la ciutat i de la Generalitat”.

L’edil socialista ha denunciat que les administracions liderades pel PP “s’està potenciant el descrèdit continu dels professionals de la cultura com hem vist recentment amb José Luis Pérez Pont qui, malgrat haver realitzat una gran labor al capdavant del Centre del Carme, ha patit una campanya de desprestigi impulsada directament des de la mateixa Generalitat i l’Ajuntament que ha mobilitzat a tothom de la cultura”.

“No es pot desacreditar ni desprestigiar d’aquesta manera una gestió impecable, professional i reeixida, propagant faules contra professionals sense tatxa als quals ni tan sols se’ls va obrir ni un sol expedient. Per això, exigim en la nostra moció que Catalá es posicione, done suport a la bona labor de la gestió professional en la cultura i, sobretot, evitem el dedazo al qual tanta inclinació li té el PP i eixes males pràctiques que estan duent a terme des dels diferents governs de PP i Vox”, ha continuat Ibáñez.

L’edil, en aquest sentit, ha criticat que “l’únic intent de Catalá per fer veure que ha obert un procés de selecció obert ha acabat amb un recurs pels dubtes que generen les bases de la convocatòria. És el que ha ocorregut amb la selecció del director de la banda municipal de València, on ja han saltat les alarmes per les ombres en un concurs que havia de ser transparent i en el qual Catalá també ha posat el seu segell d’opacitat”, ha incidit.

La regidora socialista, a més, ha mostrat el seu suport al sector audiovisual després dels atacs i retallades dels governs de PP i Vox com el que s’ha produït en els pressupostos d’À Punt. “És tràgic el menyspreu del PP al sector cultural i a l’audiovisual amb especial èmfasi després de la tisorada que ha propiciat la Generalitat en el principal punt de generació de contingut audiovisual de la Comunitat Valenciana com és À Punt. Després del suport que van mostrar els diferents governs progressistes al sector amb la celebració a València de la Gala dels Goya, ara arriben les retallades i menyspreus del PP, per al qual la cultura és alguna cosa a eliminar”, ha manifestat.

Ibáñez ha avançat que mantindrà una trobada amb els diferents representants dels sectors professionals de cultura per a manifestar-los el seu suport i proposar-los “un pla d’acció que force a PP i Vox a mantindre la professionalització de la cultura i abandonen el sectarisme i els seus prejudicis ideològics”.