Menú

Catalá segueix sense justificar la remodelació de l’EMT en contra dels criteris tècnics

La regidora del Grup Municipal Socialista María Pérez ha denunciat hui que María José Catalá “segueix sense justificar la remodelació de les línies d’autobús en contra dels tècnics”. “Catalá no ha justificat per què mantenen la remodelació de línies en contra dels criteris tècnics que adverteixen sobre els riscos de fer passar eixe trànsit pel carrer de la Pau pel flux per als vianants i per Sant Vicent per les canalitzacions del Cicle Integral de l’Aigua”, ha recordat.

Per això, ha reiterat que l’alcaldessa “ha d’explicar a la ciutadania amb transparència, com cometrà la reforma de línies de l’EMT desatenent a tots els criteris tècnics i els informes que diuen que al carrer de la Pau es necessitaven dos carrils perquè passen els autobusos amb seguretat i dur a terme una remodelació de la calçada que ascendiria a més de 400.000 euros perquè es trenque un paviment recentment instal·lat per l’augment de pas de vehicles pesants”.

“La seua estratègia de prova error és temerària i eixirà molt cara a la ciutat”, ha advertit Pérez qui ha considerat que és “inacceptable que vagen improvisant i modificiando les seues decisions sobre la marxa per a tapar que no tenen projecte ni capacitat per a prendre decisions solvents”.

Així, ha recordat que els tècnics del Cicle Integral de l’Aigua han informat que no veuen convenient el pas d’autobusos pel carrer Sant Vicent ja que la nova canonada de proveïment d’aigua potable instal·lada és molt superficial per a poder passar per damunt de les restes de la muralla descoberts, i el pes dels autobusos podria afectar-lo provocant danys o trencaments. “El regidor diu que la calçada té 5 metres d’ample i als autobusos els n’hi ha prou amb 3,2 metres, i com la canonada està en un lateral, no hi ha problema”, ha explicat.

Sobre aquest tema, ha plantejat “si aquesta afirmació està recolzada per algun tècnic del Cicle o del Servei de Mobilitat o si és una afirmació del regidor sense cap mena de fonament” perquè “sembla desconéixer les càrregues del pes dels autobusos no es transmeten al terreny en línia recta, sinó que la superfície sobre la qual s’apliquen augmenta amb la profunditat”.

“Quin informe tècnic ha calculat el repartiment de càrregues del pes dels autobusos per a afirmar que no afectaran la nova canonada o a les restes de la pròpia muralla? De quina manera s’assegurarà el regidor que els autobusos no van a circular per la part de la calçada que es troba damunt de la canonada i la muralla?”, ha plantejat. La regidora socialista ha manifestat que “no es pot posar en risc el proveïment d’aigua potable en el centre històric, ni el patrimoni històric de la ciutat per capritx de Catalá sense cap informe tècnic que contradiga el recollit en l’informe del Cicle Integral de l’Aigua per al carrer Sant Vicent, o els de l’EMT o el Servei de Mobilitat del carrer de la Pau”. “La mera afirmació del regidor de veurem que passa no és suficient”, ha postil·lat.