Menú

Els socialistes acusen a Catalá de passar de la professionalització al ‘dedazo’ en la cultura

La regidora socialista Maite Ibáñez ha denunciat que Catalá a l’Ajuntament i el PP i Vox en la resta d’administracions valencianes “han tirat al fem el manual de bones pràctiques en la cultura per a passar directament al dedazo per a col·locar a amiguetes i a afins del partit al capdavant de les entitats”.

“Ho vam veure en primer lloc amb el Palau de la Música de l’Ajuntament de València, on Catalá va elegir a la direcció a dit i també, després, amb el cessament dels responsables culturals de cinema, música i teatre com Francesc Felipe, Marga Landete, Roberto García o amb Vicente en l’Alfons el Magnànim i ara, en ultime lloc, amb José Luis Pérez Pont en el Consorci de Museus”, ha explicat.

L’edil ha recordat que tots aquests professionals cessats arbitràriament pels governs del PP i Vox van ser triats “amb un procés de selecció oberta, garantint la transparència i la participació dels professionals” i ha incidit, a més, en què durant els huit anys de govern progressista es van definir processos per a la professionalització del sector.

“Es van establir mecanismes perquè la direcció dels nostres ens culturals no quedara a l’arbitri dels diferents partits que ocupen el govern en determinat moment sinó que es triaren per qüestions estrictament professionals. Però ara el PP i Vox han decidit recuperar el sectarisme i l’amiguisme en la contractació dels directors i responsables culturals”, ha afegit. Ibáñez ha destacat que els governs progressistes van demostrar que hi havia “altres maneres de fer política i de fer cultura. Ens guiem sempre per criteris professionals i, per això, es va mantindre en el seu càrrec, entre altres persones, a José Luis Moreno, actual regidor de Cultura de l’Ajuntament de València, en l’Institut Valencià de Cultura fins que es va iniciar el procés de selecció obert. Mai va ser destituït. Crec que és important recordar que hi ha altres maneres de fer cultura, de fer política i, sobretot, de no treballar d’esquena al sector”, ha finalitzat.