Menú

Catalá i Vox eliminen l’acció positiva per a persones amb dificultats d’ocupació

El regidor del Grup Municipal Socialista Javier Mateo ha denunciat que Vox “eliminarà les clàusules d’acció positiva que contenen els programes d’ocupació com Emprén, Empra o Ocupa Dones Plus destinades a fomentar les contractació de col·lectius amb més problemes de trobar treball com són les dones, especialment, les majors de 45 anys, els joves i les persones desocupades de llarga duració”. 

Mateo ha recordat que en el ple municipal del passat dimarts, “el portaveu de Vox i número 2 de Catalá va reconéixer públicament que llevarà totes les actuacions de discriminació positiva que es vam posar en marxa els socialistes per a fomentar la contractació entre els col·lectius més vulnerables”. A més, ha advertit que aquests programes formaven part del Pacte per l’Ocupació que Catalá “també ha eliminat dels pressupostos municipals”. 

“El Govern municipal renúncia a la lluita contra la bretxa de gènere i els problemes d’accés a l’ocupació de persones joves, amb discapacitat o persones parades de llarga duració i majors de 45 anys”, ha reiterat i ha denunciat que mentre “Badenas afirmava estar en contra d’aquestes accions dirigides a la contractació i els incentius per a emprendre”.

Ha lamentat “la renúncia a mesures fruit del diàleg social que van incloure incentius extra de 500 euros en cadascun dels programes que van ser clau per a impulsar la contractació i, especialment, ajudar les dones a emprendre i augmentar la seua presència en el règim d’autònoms”.

Javier Mateo ha emplaçat al Govern de PP i Vox a “rectificar i tornar a la senda del diàleg social i el Pacte per l’Ocupació” i que “mantinguen les accions positives per a continuar millorant la realitat laboral dels col·lectius que més vulnerables i que més ajuda necessiten per part de l’administració”.