Menú

El PP deixa a zero el pressupost contra les addiccions i alça el veto a cases de joc

La regidora del Grup Municipal Socialista Elisa Valía ha denunciat que l’alcaldessa de València, María José Catalá, ha deixat a zero la partida pressupostària destinada a atendre els problemes derivats de les addiccions, mentre guarda silenci davant la pretensió de la Generalitat d’alçar el veto a la instal·lació de les cases de joc sense cap mena de restricció, com les que estan actualment vigents. 

Valía ha recordat que l’actual normativa autonòmica va establir que no podien instal·lar-se aquest tipus de negoci en les proximitats dels centres educatius però el Consell de Mazón treballa perquè aquest veto s’alce i es puguen instal·lar en els voltants. “El PP demostra que està al servei d’empresaris sense escrúpols als quals no els importa fomentar la ludopatia entre els menors que són els més vulnerables”, ha denunciat.

Tot això, ha apuntat, “està ocorrent mentre a l’Ajuntament de València el pressupost destinat a atendre els problema d’addicció passa de 400.000 euros a zero i deixa a les famílies que necessiten ajudes abandonades”. Per això, ha exigit a Catalá que “rectifique el pressupost” i que “impedisca que Mazón duga a terme un canvi de la normativa autonòmica que beneficia als operadors de joc a costa del drama que suposa la ludopatia per a moltíssimes famílies”.

“Estan demostrant que no senten ni la més mínima empatia per les famílies que pateixen les conseqüències d’aquesta addicció que, a més, cada vegada afecta a més joves”, ha alertat. Igualment, ha qüestionat que aquest tipus de negocis s’instal·len en barris de famílies treballadores “aprofitant la situació de vulnerabilitat econòmica i de les persones més joves”.

Ha recordat que entre 2013 i 2019 les cases d’apostes van augmentar un 800 per cent i que la ludopatia és la segona causa d’addicció després de la cocaïna. Els estudis assenyalen que el 36% dels addictes actuals comencen a jugar quan són menors d’edat, per la qual cosa ha advertit que “retirar les restriccions al fet que s’instal·len en les proximitats dels centres educatius és un greu error”.

Elisa Valía ha anunciat que els socialistes presentaran una moció perquè Catalá “rectifique el pressupost” i “ja que és diputada autonòmica es plante davant Mazón per a protegir els joves valencians dels interessos d’empreses que fomenten les addiccions”. “Mazón i Catalá seran responsables de generar un greu problema de salut pública si no rectifiquen i es posen al servei de les operadores de joc, en lloc de defensar a les famílies”, ha conclòs.