Menú

Gómez denuncia que Catalá s’emporta la primera garrotada en l’EMT pel seu sectarisme

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha denunciat que el govern de Catalá s’ha emportat la “primera garrotada” en mobilitat pel seu “sectarisme” amb la modificació de les línies de l’EMT. “Hui hem tingut una primera prova del sectarisme del govern del PP i Vox mitjançant un informe del servei de Mobilitat on s’explica negre sobre blanc que la remodelació de les línies que ha plantejat la senyora Catalá pel carrer de la Pau no és viable i que només atén els seus objectius ideològics i sectaris. I no ho diu el Partit Socialista sinó que ho afirma directament un informe del servei de Mobilitat”, ha manifestat en declaracions prèvies al ple de novembre.

“L’informe sobre la modificació de línies al qual hem tingut accés en el Grup Municipal Socialista sosté que no és viable desviar totes les línies de l’EMT per Sant Vicent si volem que Sant Vicent continue sent el carrer que és hui, de prioritat per als vianants, i sense destrossar el paviment. Per a poder executar el projecte de Catalá, adverteix el document, s’han de reduir les voreres i obrir un nou carril. Per això, els tècnics ho desaconsellen contundentment en una garrotada sense precedents a la política sectària del PP i Vox a l’Ajuntament de València”, ha continuat.

La líder dels socialistes ha incidit en què l’informe és una “garrotada doble per al govern de Catalá, ja que, a més de tombar la seua proposta, destapa la mentida que anaven a adoptar totes les seues decisions sobre la base d’informes tècnics. El regidor de Mobilitat i suposat regidor de Protecció Ciutadana ens va intentar enganyar dient que sempre anava a seguir els informes tècnics i el criteri dels quals realment saben de gestionar, remodelar i planificar la mobilitat de la nostra ciutat i hui es demostra que era mentida perquè han pres una mesura sense atendre els criteris tècnics”, ha afegit.

En aquest sentit, Gómez ha exigit minuts abans del ple del mes de novembre “que faça marxa enrere en el seu projecte sectari per a l’EMT. No podem tindre una remodelació de línies de l’EMT que no estiga avalada pels propis tècnics d’aquest Ajuntament”. L’informe adverteix, entre altres qüestions, sobre l’afecció que tindria el paviment de l’últim tram del carrer la Pau que es va reformar quan es va convertir en zona de vianants la plaça de la Reina i xifra en més de 400.000 euros una possible intervenció a més de fer inviable que aquesta remodelació estiga operativa en un mes, com va dir Catalá.

També apunta el document la necessitat d’ampliar l’espai per al trànsit en detriment de l’espai guanyat per a les persones ja que estableix que caldria duplicar el nombre de carrils i ampliar la calçada. Una altra de les qüestions que posa de manifest és que es podria perdre l’ajuda europea amb la qual es va sufragar eixa actuació en infringir els objectius mediambientals que es van plantejar. Per tant, la portaveu socialista ha sostingut que l’informe de Mobilitat “rebutja la proposta de Catalá per a l’EMT i confirma que la proposta socialista era més ajustada a la realitat. Per això, el que demanarem al regidor de Mobilitat és que no siga arrogant i que escolte quan parlem. Al senyor Carbonell li costa molt escoltar l’oposició i hauria de començar a fer-ho perquè tenim raó. I hui ho confirma el seu propi servei i els seus propis tècnics de Mobilitat”, ha finalitzat.