Menú

“Pedro Sánchez incrementa els recursos naturals de València enfront del negacionisme de Catalá”

La regidora socialista Elisa Valía ha mostrat la seua satisfacció per l’actuació que ha proposat la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) en el nou llit del Túria que permetrà compatibilitzar l’ús hidràulic amb l’ecològic, generant un nou espai verd de qualitat, accessible i permeable per a les espècies i dotant d’un ús ecològic a un espai degradat i marginal.

“Des del Partit Socialista de la ciutat de València estem molt satisfets amb l’actuació que proposa la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per al nou llit del Túria. Sempre vam defensar la urgència d’actuar per a naturalitzar el nou llit, però garantint que es manté la capacitat hidràulica de la infraestructura i, sobretot, treballant en una solució viable i raonable que, per descomptat, no passava per dir-li a la ciutadania que anava a ser un espai per a fer pícnics”, ha manifestat la regidora després d’assistir a la presentació de l’estudi per al nou llit que ha presidit la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, i en la qual han participat diferents alcaldes de municipis afectats.

Valía ha incidit en què l’actuació proposada per la Confederació “és viable i, a més, es pot executar en un termini més que raonable” i aportarà un cabal ecològic de 400 litres per Segon dins de l’actual llit per a facilitar “l’establiment d’ecosistemes naturals i la presència d’espècies que incrementen la biodiversitat de la ciutat de València”, ha continuat. “És una bona notícia per a la ciutat que el Govern de Pedro Sánchez i la Confederació Hidrològica del Xúquer aposten per incrementar els recursos naturals de València. Una situació que contrasta amb el negacionisme climàtic que està exercint el govern de PP i Vox a l’Ajuntament de València, descartant la renaturalització de les avingudes que havia projectat l’anterior govern progressista i posant en risc la capitalitat verda”, ha finalitzat.