Menú

Els socialistes denuncien la tisorada de Catalá a les festes mentre puja el pressupost per a servei d’àpats

La regidora socialista Nuria Llopis ha denunciat el “desinterés” del govern de PP i Vox amb les festes de València després de la “tisorada que Catalá ha propiciat a entitats festives com la Setmana Santa, sant Antoni Abat o el Corpus així com a projectes com el Museu de la Setmana Santa Marinera, que desapareix dels pressupostos municipals de 2024, mentre incrementa en 30.000 euros la partida destinada a despeses de restauració i servei d’àpats”.

Llopis ha criticat que, “paral·lelament a la retallada que s’ha realitzat a diferents entitats festives de la ciutat i a projectes relacionats amb la seua activitat, el govern de PP i Vox han augmentat de 152.000 a 180.000 euros la partida de despeses per a vins d’honor, despeses de restauració i càtering en els pressupostos de 2024”.

“L’elaboració dels comptes de PP i Vox per a les festivitats municipals de l’any que ve ha demostrat una clara falta d’interés per les festes de la nostra ciutat pels oblits, correccions, rectificats i retallades definitives que ha realitzat el govern de Catalá a les nostres festes. En el procés de confecció dels pressupostos hem pogut comprovar clarament el desconeixement absolut de PP i Vox de les necessitats que tenen les associacions festives de València”, ha manifestat l’edil.

Llopis ha recordat que en la comissió de la setmana passada prèvia a l’aprovació dels pressupostos en el ple es va haver d’introduir una primera rectificació perquè el govern municipal es va oblidar d’incorporar a festivitats com els Moros o Cristians o Sant Antoni Abat, tres de les festes més grans de la ciutat. “Van haver d’incorporar-les després que els socialistes denunciàrem que les havien eliminades perquè el govern de PP i Vox ni tan sols s’havia adonat, o almenys això ens van dir”, ha continuat.

No obstant això, ha subratllat la regidora socialista, el rectificat definitiu introduït en la comissió d’Hisenda “certifica la tisorada que Catalá vol assestar a les nostres festes perquè retalla les subvencions a Amics del Corpus, la Setmana santa Marinera i sant Antoni Abat”. A més, ha destacat que el govern de PP i Vox “fulmina” el Museu de la Setmana Santa Marinera que havia posat en marxa l’anterior govern progressista perquè no s’ha incorporat ni un sol euro per a la seua execució en els pressupostos municipals. “Ja sabíem que, per la seua falta d’interés, anàvem a perdre els fons europeus, però ara ens hem trobat amb què ni tan sols han previst fons municipals per a la seua execució”, ha criticat.

El festiu de Sant Vicent, al 18 de març

D’altra banda, la regidora socialista ha anunciat que el Grup Municipal Socialista portarà al ple de demà una proposta per a modificar els festius locals per a 2024. “Des del Partit Socialista proposem que eixe 22 de gener que, a més, ja s’havia arribat un acord de l’anterior govern amb o Arquebisbat de València de passar eixe festiu a cap de setmana, s’utilitze per al 18 de març. Enguany cau dilluns i considerem important traslladar el festiu perquè el 18 no hi ha col·legi i el 19 és festiu. Per això, entenem que el 18 ha de ser un dia festiu per a tots els valencians i valencianes en 2024”, ha finalitzat.