Menú

Els socialistes denuncien la “retallada sectària” de Catalá a les entitats socials de 2,5 milions

El regidor socialista Borja Sanjuán ha denunciat que les retallades sectàries” que ha realitzat Catalá en els seus primers pressupostos a l’Ajuntament de València recauran directament sobre els veïns i veïnes de la ciutat. La senyora Catalá no sols ha retirat la subvenció als sindicats per a realitzar polítiques d’ocupació, una cosa amb la qual no estan d’acord ni els sindicats ni la pròpia patronal, que ja ha eixit a denunciar aquesta política sectària, sinó que també ha eliminat les partides que rebien associacions com la Coordinadora d’ONG, el Telèfon de l’Esperança, JoveSólides o l’Associació Victor Frankl, que s’encarrega de prestar ajuda davant el duel o la malaltia. En la pràctica, ha assestat un colp duríssim al teixit associatiu que conforma aquesta ciutat, ha indicat.

En total, el govern de PP i Vox, ha incidit Sanjuán, “ha esborrat de manera sectària dels pressupostos municipals al voltant de 2,5 milions d’euros que estaven destinats a associacions i entitats que contribuïen a fer una ciutat millor i a atendre les necessitats dels ciutadans”.

“De la llista de subvencions nominatives dels pressupostos municipals, Catalá ha suprimit, per exemple, 30.000 euros a l’Associació Empreses amb Valors, 20.000 euros a la Unió de Consumidors, 40.000 euros per al Col·lectiu de Dones Refugiades, Exiliades i Migrades o els 170.000 que rebia la Federació de Beisbol de la Comunitat Valenciana entre moltes altres”, ha continuat.

A conseqüència de la tisorada que ha assestat el govern del PP i Vox, mig centenar d’entitats socials no podran prestar els seus serveis en 2024 “i no ho podran fer senzillament per una qüestió ideològica i sectària del govern municipal i, principalment, de la senyora Catalá, que és la responsable última i directa de l’aprovació d’aquests comptes de la vergonya”, ha manifestat el regidor.

“És incomprensible que un Ajuntament com el de València, amb la capacitat econòmica que té, deixe de costat a tot el teixit associatiu i acabe retallant per les persones que més necessiten l’ajuda de col·lectius que fan una labor fonamental a la qual no arriba el propi Ajuntament”, ha finalitzat Sanjuán.