Menú

Catalá dona l’esquena a les persones majors i retalla el pressupost d’activitats

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha denunciat que l’alcaldes de València, María José Catalá, “dona l’esquena a les persones majors en el seu projecte de pressupostos i la partida destinada a les activitats un 22 per cent”.

Gómez ha lamentat que aquest dimarts en el Ple de l’Ajuntament el PPVox “presenta uns comptes que fiquen la tisora sobre projectes com que impulsem des d’Envelliment Actiu perquè les persones majors de la ciutat pogueren tindre accés a una àmplia oferta d’activitats fonamentals per a promoure la seua salut”.

“Les persones majors no formen part del model de ciutat de PPVox”, ha advertit i ha apuntat que “tornen a col·locar a la ciutat en la senda d’un model desfasat en l’atenció a un sector de la població cada vegada més ampli i dinàmic que necessita una atenció que els permeta continuar desenvolupant-se personalment”.

Sandra Gómez ha explicat que l’any passat el servei d’envelliment actiu va comptar amb 5.718.926 euros i per la seua part la Universitat Popular va disposar de 5.786.646 d’euros. En els comptes de 2024, PPVox ha sumat totes dues partides sota l’epígraf del Servei de Persones Majors i xifra eb 11.256.464 euros.

“És un artifici per a ocultar la retallada”, ha denunciat Gómez qui ha advertit que els comptes “ho inclouen tot per a tapar que el pressupost baixa un 22 per cent”. Passa de 5,7 milions a 4,2 milions i ni tan sols contempla els 300 euros que han de pagar a cada centre per la subvenció de 2023”.

Igualment, ha advertit que tampoc apareixen la subvencions nominatives per a l’associació Amics de la Nau Gran, l’Associació Proted, l’Associació de la Casa de l’Artista, el Telèfon de l’Esperança, Llars Compartides, el Centre Temps Lliure 3a edat de Sant Marcelino, l’Associació Unió Democràtica de Pensionistes i l’Associació Jovesolides. A més, ha ressaltat que la Setmana del Major s’ha retallat de 9 a 5 dies i s’han llevat activitats formatives i d’activitat física”.