Menú

Els socialistes lamenten la inacció del PP i Vox en el barri d’Orriols

La regidora socialista María Pérez ha lamentat que Catalá s’haja assegut per primera vegada amb els veïns i veïnes d’Orriols després de més de quatre mesos de mandat i quan la situació en el barri s’ha convertit en insostenible “a conseqüència de la falta de lideratge polític i el desgovern en la Policia Local, on ni tan sols s’ha arribat a un acord per a mobilitzar als agents que han d’encarregar-se de la convivència”. “És molt trist que la senyora Catalá només s’haja assegut amb els veïns i veïnes d’Orriols després que els socialistes criticàrem el seu absolut abandó a un barri que sempre va comptar amb el suport de l’anterior govern progressista”, ha manifestat Pérez.

La regidora socialista ha subratllat que en Orriols “no valen ja les paraules i les propostes buides de Catalá sinó el treball constant de les delegacions municipals que han de vetlar per la bona convivència en el barri. No coneixem encara ni una proposta social del PP i Vox perquè es recupere la normalitat en el barri. Aquest govern no pot dependre exclusivament que la Policia Nacional i la Delegació del Govern actue als carrers d’Orriols mentre la senyora Catalá segueix de braços plegats. El govern municipal ha de despertar d’una vegada, posar-se a treballar i evitar que la inseguretat s’ensenyorisca dels nostres barris per culpa de la falta de direcció en la Regidoria de Policia Local”, ha afegit.

“La senyora Catalá, el PP i Vox no poden fer una radiografia i un estudi de cada problema en cada barri perquè, a més de que demostren la seua ignorància dels problemes que té aquesta ciutat, els veïns i veïnes no poden esperar. I més quan tenen a la seua mà les solucions que deixem des de l’anterior govern progressista. En lloc de donar-se temps per a pensar, el que ha de fer Catalá és actuar d’una vegada i continuar el treball que deixem fet els socialistes”, ha dit.

En aquest sentit, Pérez ha recordat que els delictes i la inseguretat estan creixent a un ritme rapidíssim des de fa uns mesos. “Ha augmentat el nombre de delictes, batusses i apunyalaments en els últims mesos fins al punt que els veïns i veïnes ja no poden més”, ha alertat i ha posat en valor el treball que l’anterior Corporació va dur a terme per a abordar de manera transversal la situació de barri.

L’edil ha reiterat que Orriols està en una situació de “inseguretat sincerament aclaparadora, amb una sensació d’inseguretat inadmissible mentre que l’Ajuntament de València mostra una absoluta falta d’atenció i de compromís per part de Catalá que no ha plantejat ni una sola nova idea, ni un projecte, ni una inversió. Així ha recordat que després de 24 anys d’abandó del PP, amb el canvi de govern en 2015 es va donar resposta a reivindicacions veïnals com obrir el forat de la vergonya, crear un parc en la plaça de Sant Jerònim o crear una superilla que posara en valor el nucli històric del barri”.

“Hi ha una falta absoluta de lideratge i d’interés polític que, sincerament, ens preocupa perquè es tracta d’una àrea tan important per a la nostra ciutat”, ha afirmat i ha posat l’accent que la regidoria de Seguretat és “l’àrea pitjor gestionada i pitjor liderada a l’Ajuntament de València”.