Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá que retire el seu pressupost perquè obligaria a aplicar un nou Pla d’Ajust

El regidor socialista Borja Sanjuán ha exigit a Catalá que retire immediatament el pressupost que ha presentat per a València “perquè posa en risc la sostenibilitat de l’Ajuntament, torna a endeutar-lo i s’arrisca al fet que Hisenda els obligue a implementar un nou Pla d’Ajust com ja va fer Montoro amb l’anterior govern del PP que també va disparar el deute en més de 1.000 milions i va posar al consistori en risc de fallida”.

“Hui en la Comissió d’Hisenda hem sol·licitat, com a Partit Socialista, que el govern de PP i Vox retire el pressupost que ha presentat per a l’Ajuntament de València l’any 2024 per a evitar que Hisenda ens obligue a aplicar un nou Pla d’Ajust com el que es va fer en 2008 i va obligar a retallar serveis i inversions per culpa de la nefasta gestió del Partit popular”, ha continuat.

“Els socialistes deixem València com l’Ajuntament més sanejat d’Espanya, tal com va certificar el Bàndol d’Espanya, i en tot just uns mesos el PP i Vox han destruït tot l’esforç que van realitzar els veïns i veïnes de la ciutat per a escapar de les retallades del PP i disposar de nou de serveis i noves inversions”, ha incidit.

Sanjuán ha explicat que els comptes municipals que vol aprovar Catalá suposen, actualment, l’aplicació d’un Pla d’Ajust “perquè han gastat els ingressos extraordinaris que reben a pagar les despeses ordinàries de l’Ajuntament, alguna cosa que està prohibit per la regla de despesa que el propi Partit Popular va posar en marxa per a evitar la fallida, precisament, d’ajuntaments com el de València quan governava el PP”.

El regidor socialista ha criticat la “actitud absolutament irresponsable” del PP i Vox “que pot derivar en què, d’ací a uns mesos, aquest Ajuntament haja de realitzar ja retallades simplement per la irresponsabilitat de la senyora Catalá, que no té ni idea de com gestionar els comptes públics valencians”.

Rectificació en festes

Durant la comissió d’Hisenda, el PP i Vox han realitzat la primera rectificació del pressupost municipal després de la denúncia dels socialistes que havien deixat sense cap mena d’ajudes a les Festes de Moros i Cristians de la ciutat. “Després de les manifestacions dels socialistes, el govern de Catalá s’ha vist obligat a rectificar perquè s’havia oblidat d’unes festes tan importants com els Moros i Cristians i els havia deixat sense partida pressupostària. Confiem que impere de nou el sentit comú i es retire el pressupost al complete per a evitar noves retallades en un nou Pla d’Ajust que hipoteque el futur de la ciutat”, ha finalitzat.