Menú

Els socialistes demanen que els descomptes al transport es mantinguen en 2024

La regidora del Grup Municipal Socialista María Pérez ha demanat al Partit Popular que els descomptes al transport es mantinguen en 2024 per a facilitar que la tendència global que està produint en l’augment de persones usuàries del transport públic es mantinga i no siga només una qüestió conjuntural. 

En aquests termes ha valorat el comunicat de l’EMT en el qual s’afirma que València “guanya passatgers i trenca tots els seus registres històrics al setembre i octubre”. Referent a això, ha assenyalat que el “increment de viatgers de l’EMT dels últims mesos està directament relacionat amb les mesures d’impuls que es van posar en marxa en l’última legislatura tant amb la bonificació al 50% de tots els títols de transport que va impulsar el Govern d’Espanya de Pedro Sánchez, com amb eixa aposta pels joves del Govern autonòmic de Ximo Puig”.

En aquesta línia, ha precisat que “fa més d’un any es va plantejar un bo transporte gratuït per a tots ells l’increment de viatgers està sent tant en l’EMT com en ferrocarrils Valenciana i Metrobús”. Per tant, ha insistit en es tracta de “unes mesures d’impuls al transport públic global que venen del Govern d’Espanya i autonòmics gràcies a les quals s’explica aquesta pujada de viatgers també en l’EMT”.

Així mateix, ha recordat que l’Estadística de Transport de Viatgers públicada per Institut Nacional d’Estadística (INE) “va reflectir ja aquesta tendència” i va situar a València “com la tercera gran ciutat espanyola en nombre de viatges urbans amb autobús, després de Madrid i Barcelona; i la quarta amb metro, després de les dues anteriors i Bilbao”, en el mes de maig passat. En concret, l’estudi va xifrar l’augment de l’ús del transport públic en un 35,5 per cent, que superaven les de 2019, any anterior a la pandèmia.

Igualment la regidora del Grup Municipal Socialista precisat que aquesta estadística “ja recollia que el nombre d’usuaris desplaçats amb autobús, ferrocarril, transport aeri i transport marítim, un augment interanual generalitzat en el conjunt d’Espanya”.