Menú

Els socialistes exigeixen que el PP i Vox rectifiquen els pressupostos i recuperen les subvencions per a totes les festes

La regidora socialista Nuria Llopis ha exigit al govern de PP i Vox que “rectifique immediatament” els pressupostos municipals per a ampliar les partides de les festes a les quals ha deixat sense part de la subvenció anual en 2024 com sant Antoni Abat o la Setmana Santa Marinera, a les quals se’ls ha llevat 3.000 i 5.000 euros, i incloure a la Federació de Moros i Cristians i a l’Agrupació de Comparses de Moros i Cristians del Marítim “als quals, directament, no se’ls ha posat ni un euro enfront dels 21.000 i 12.500 que se’ls va donar l’any passat amb el govern progressista”.

“Exigim que es modifique directament el pressupost en la mateixa comissió extraordinària que se celebra demà per a aprovar els comptes municipals i no haver d’arribar al ple per a arreglar aquesta situació que denota la poca estima i sensibilitat que té aquest govern per les nostres festes”, ha afegit l’edil socialista.

Llopis ha criticat que el govern de PP i Vox s’hagen “oblidat de festes tan importants per a la nostra ciutat com sant Antoni Abat, la Setmana Santa Marinera i, especialment, dels Moros i Cristians, als quals ni tan sols han tingut en compte a l’hora d’elaborar els pressupostos municipals”. “Ens van assegurar que el Pacte del Canapè que van segellar el PP i Vox anava a enfortir les nostres tradicions, però aquests pressupostos municipals demostren que era mentida, que aquest govern en realitat ni coneix bé ni aprecia les festes d’aquesta ciutat perquè d’una altra manera no s’entén el que ha ocorregut”, ha continuat.

“Ens van assegurar que el Pacte del Canapè que van segellar el PP i Vox anava a enfortir les nostres tradicions, però aquests pressupostos municipals demostren que era mentida, que aquest govern en realitat ni coneix bé ni aprecia les festes d’aquesta ciutat perquè d’una altra manera no s’entén el que ha ocorregut”, ha continuat.

Des del Partit Socialista, ha apuntat la regidora, “exigim que les nostres festes no resulten perjudicades perquè els regidors de PP i Vox estiguen més pendents de repartir-se les butaques que de treballar per la ciutat”.

Per això, ha afegit, “reclamem que les nostres festes recuperen les ajudes que proporciona tots els anys l’Ajuntament. Perquè la cultura i la festa són fonamentals a la nostra ciutat, però és la institució la que ha de cuidar-les com es mereixen. Són a temps de rectificar ja demà els pressupostos i demostrar que estan al costat de les festes i de les tradicions d’aquesta ciutat modificant el pressupost per a dotar com es mereixen a totes les nostres festes”, ha finalitzat Llopis.