Menú

Els socialistes proposen un pla d’aparcaments econòmic i ràpìd d’executar

María Pérez planteja la creació d’aparcaments en altura, modulars, montables i desmuntables

La regidora del Grup Municipal Socialista María Pérez ha avançat que presentarà una moció a la Comissió de Mobilitat perquè l’Ajuntament “definisca i impulse un pla d’estacionament per a donar resposta a les necessitats dels veïns i veïnes, especialment, en aquells barris amb més problemes d’estacionament”.

En concret, Pérez planteja que es duga a terme “tant amb una reestructuració de les zones d’aparcament, com amb la creació de nous aparcaments en altura, modulars, montables i desmuntables que permeta l’optimització de l’espai d’estacionament, de manera que es puguen compatibilitzar tots els usos necessaris de la via pública”.

De la mateixa manera, en la moció proposa que el regidor de Mobilitat “done compte a aquesta comissió, en un termini de 6 mesos, de les alternatives estudiades i del cronograma d’actuacions del pla”. En moltes ocasions, ha explicat que els aparcaments de les ciutats “es plantegen com a inversions o instal·lacions a llarg termini sense secundar-se en experiències innovadores que permeten la seua construcció i muntatge en tot just unes setmanes donant així una resposta ràpida a les necessitats de la ciutadania”.

L’edil ha exposat que “molts habitatges es van construir sense aparcament i això dificulta el dia a dia dels veïns de nombrosos barris”. Una situació que els socailistas van plantejar abordar en el seu programa electoral amb la creació d’un pla d’aparcament “econòmic, sostenible i fàcil d’executar”.

“Des del Partit Socialista hem manifestat en nombroses ocasions la necessitat de disposar i executar un pla d’estacionaments en els barris perquè els veïns puguen aparcar amb major facilitat i, per a això, és important considerar que existeixen districtes amb dèficits estructurals de places i en els quals és necessari plantejar noves dotacions com, per exemple, Poblats Maritims, Olivereta, Jesús, Patraix, Benicalap, Saidia, Algirós, Benimaclet, Poblats del sud i del Nord”, ha argumentat. Així mateix, ha reivindiqueu que aquest tipus d’actuacions “afavoreixen la humanització i renaturalització de la ciutat, millora considerablement la qualitat de vida en els barris, ens fa més resilients davant els efectes del canvi climàtic i millora la nostra salut”.