Menú

Els socialistes titllen de “molt greu” l’última patinada de Catalá en Seguretat

Pérez lamenta que en eliminar la fundació el PP renuncie a un òrgan que havia ajudat a pontenciar la imatge de la Policia Local

L’edil denuncia que l’Ajuntament no va informar sobre la celebració de Balls al carrer

La regidor del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament València María Pérez ha titllat de “molt greu” la nova patinada de l’alcaldessa de València, María José Catalá, este cap de setmana. “L’absència de direcció política va suposar ahir un risc per a la celebració de la manifestació en suport a Palestina i els Balls al carrer ja que no es va informar sobre la coincidència de tots dos actes”, ha denunciat.

“Este cap de setmana hem assistit a una nova patinada de la senyora Catalá en matèria de seguretat ciutadana perquè no es va facilitar la informació perquè es poguera adequar l’itinerari com sí que es va fer amb la Carrera contra el cancer”, ha remarcat l’edil socialista.

María Pérez ha censurat que davant esta “nova patinada Catalá estiga intentant tapar la seua incompetència en matèria de seguretat ciutadana generant crispació i enfrontament”. “Ha d’assumir el seu error i deixar de posar cortines de fum”, ha apuntat i ha fet una crida a “la responsabilitat del Partit Popular”.

Així, ha advertit que “en lloc de crispar, el que ha de fer és posar al capdavant de la Policia Local a un regidor que treballe a temps compleno i que no es dedique a esta regidoria a temps parcial”. “Cada cap de setmana es produeix a la nostra ciutat un nou altercat, com el succeït en el barri de Orriols, sense que ningú prenga les regnes de la Policia Local i done explicacions sobre el que està succeint”, ha denunciat.

Igualment, ha lamentat que el Partit Popular renuncie a la Fundació de la Policia Local que en estos huit anys s’ha centrat en potenciar la imatge de la Policia Local amb lemes com Servir i Protegir. Des de la Fundació s’ha donat a conéixer el costat més humà dels agents, el treball que desenvolupen i s’han posat en marxa activitats com els Premis peridísticos de la Policia i Bombers.

Estos premis van nàixer en 2016 per a posar en valor el treball dels agents en àmbits com la violència de gènere, la seguretat viària, la convivència, els delictes d’odi, la pandèmia, la salut mental o el suïcidi. En 2021 es va incorporar també a Bombers. També destaquen els documentals sobre la incorporació de les dones a la Policia Local o el treball que van desenvolupar els agents durant la pandèmia. En este sentit, María Pérez ha volgut agrair el treball desenvolupat pel periodista Ricard Chicot com a gerent de la Fundació.