Menú

Els socialistes denuncien que Catalá “usa l’EMT per a camuflar la seua estafa fiscal”

Sanjuán exigeix al PP que rectifique la seua “irresponsabilitat fiscal” i Pérez critica els canvis de línies perquè no beneficien als barris

Els regidors socialistes Borja Sanjuán i María Pérez han denunciat este matí que María José Catalá “està utilitzant l’EMT per a camuflar el deute que generarà l’estafa fiscal que ha aprovat amb el suport de Vox”. “Els diners que li ha perdonat a les grans superfícies comercials d’esta ciutat l’haurem de pagar el comú dels valencians i valencianes no solament en deute sinó també amb els interessos que genere, ja que els tipus d’interés estan ara en màxims i el PP incrementarà el deute en l’EMT fins als 95,2 milions d’euros”, ha destacat Sanjuán.

L’edil socialista ha recordat que en l’anterior exercici l’Ajuntament va aprofitar la seua bona situació financera derivada de la gestió dels socialistes per a sanejar els comptes de l’Empresa Municipal de Transports amb la incorporació de 30 milions d’euros per a sanejar els seus comptes. “Ara, no obstant això, el govern dels canapès de PP i Vox ha decidit renunciar a tindre 71 milions i el lloc que ha triat per a camuflar el deute de la seua estafa fiscal és l’EMT”, ha continuat.

L’edil ha recriminat que l’EMT haja optat per recórrer a un crèdit de 36 milions d’euros, “la meitat de la factura de la rebaixa fiscal de la senyora Catalá a les grans superfícies, quan l’Ajuntament disposa actualment de liquiditat per a evitar haver d’assumir uns interessos enormes. No es poden fer paranys, si tu deixes d’ingressar en un lloc i el demanes en un altre no estàs fent una rebaixa fiscal sinó que estàs traslladant la factura i amb interessos als anys següents”, ha assegurat Sanjuán.

Sanjuán ha considerat “una irresponsabilitat fiscal tremenda” recórrer al deute en estos moments en lloc de recórrer als recursos propis i ha acusat a Catalá de conduir de nou a l’Ajuntament “a la situació que ens trobem en 2015, quan el consistori tenia quasi 1.000 milions d’euros de deute per decisions com esta”. Per això, li ha demanat “rectificar” i seguir en la senda de sanejament que va emprendre el Partit Socialista perquè en cas contrari “haurem de tornar a rescatar a este ajuntament en el següent govern progressista”, ha indicat.

En la mateixa línia s’ha manifestat Pérez, qui ha indicat que enfront dels 135,2 milions d’euros que es van injectar a l’EMT des de l’Ajuntament en 2023, el govern de PP i Vox tan sols ha previst una aportació de 96,8 milions. “El Govern, de la mà dels socialistes, va fer un esforç extra per traslladar a l’EMT a una senda financera diferent, sanejada, i ara el que ens trobem en una situació completament diferent, en la qual s’espenta a l’EMT a disparar de nou el seu endeutament”, ha afegit.

Canvis en l’EMT

Pérez, igualment, ha criticat els canvis que s’han previst en l’EMT perquè no “beneficiaran a cap barri. Són només una excusa per a obrir al trànsit privat el carrer Colón”. La regidora socialista ha detallat que la remodelació de línies no retirarà autobusos pel carrer Poeta Querol “com assegurava Catalá perquè es retiren dos però incorporen altres dos. En definitiva, continuaran passant tres línies pel carrer malgrat les excuses del PP que volien evitar afeccions als BIC”, ha afegit.

Finalment, l’edil ha assenyalat que la introducció de sis línies en la plaça de l’Ajuntament impedeix la completa conversió en zona de vianants de la plaça i trenca l’argument de Catalá per paralitzar la reforma que va preveure l’anterior govern progressista. “Va paralitzar el projecte que estava aprovat a fi de dotar-lo de més monumentalitat i al final posarà al mig una gran parada d’autobusos”, ha finalitzat.