Menú

Els socialistes denuncien que la Plaça del Llibre és víctima de la censura del ‘Govern del Canapè’

Ibáñez denuncia que l’Ajuntament de PPVox s’esborra del segon certamen literari en volum d’editorials i públic de la ciutat

La regidora del Grup Municipal Socialista Maite Ibáñez ha denunciat que la Plaça del Llibre és la primera víctima directa de la censura i el sectarisme del Pacte del Canapè entre el PP de María José Catalá i Vox de Juanma Badenas. “El Govern del Canapè de PPVox elimina la col·laboració amb la segona trobada literària de la nostra ciutat que reuneix més de 60 editorials, centenars d’autors i lectors de totes les edats entorn del valencià”, ha denunciat.

Maite Ibáñez ha recordat que demà arranca la 11 edició amb tallers, històries, presentacions de nous títols, concerts i premis però ha lamentat que l’Ajuntament es “ha esborrat per pur sectarisme i boicot al valencià”. Així, ha assenyalat que la Xarxa de Biblioteques Municipals de València, participava en la Plaça del Llibre, com a part de la celebració del Dia de les Biblioteques, amb un estand específic i diverses activitats, que tenen com a finalitat el foment de la lectura i el suport a la indústria editorial i als creadors i creadores.

“L’any passat, vam col·laborar des de l’organització de diversos tallers infantils amb els títols com Històries de monstres i Qui hi ha darrere de la màscara?”, ha explicat i ha indicat que també es va organitzar “una Trobada de Bibliotecaris que va tindre una important resposta per part del sector professional”. Enguany, ha lamentat que es realitzarà “només amb el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i l’Associació d’Editors del País Valencià, perquè la regidoria de Acció Cultural ha desaparegut, de la mateixa manera que tampoc participant la Universitat Popular o el CEFIRE”.

L’edil socialista ha denunciat “la falta de suport a la indústria del llibre en valencià i al foment de l’hàbit de la lectura en la nostra llengua”. Dues qüestions que ha considerat “fundamentals” però que, ha indicat, “estan en perill per la censura i el sectarisme de PPVox que quan poden boicotegen el valencià”. “Només utilitzen la llengua per a generar crispació i division”, ha conclòs.