Menú

Els socialistes critiquen que els canvis de l’EMT “són un pas arrere en les conversions en zona de vianants del centre

Pérez assenyala que Catalá no millora el servei i que només pretén traure busos del carrer Colón perquè la seua prioritat és el cotxe privat

La regidora socialista María Pérez ha criticat que la primera remodelació de la xarxa de l’EMT que ha anunciat Catalá “no busca millorar el transport públic dels barris de la ciutat ni ofereix un increment de freqüències, un millor servei o noves línies que milloren la mobilitat dels nostres veïns i veïnes a excepció d’una línia per a turistes que connecte l’estació de l’AVE amb les platges”.

Pérez ha retret al ‘govern del canapè’ que “el seu únic objectiu amb estos canvis, en realitat, respon al fet que a l’alcaldessa li sobren les línies d’autobús que passen per Colón perquè necessita espai per a deixar passar als cotxes privats, que és la prioritat que comparteix amb els negacionistes de Vox”, ha manifestat.

En este sentit, la regidora socialista ha denunciat que Catalá “ha començat la casa per la teulada, escometent una modificació d’envergadura sense cap mena d’informe previ. Es va decidir per on no volia el PP que passaren els autobusos i després han pensat per on portar-los”, ha insistit.

L’edil, igualment, ha assenyalat que amb esta modificació Catalá incompleix el seu propi compromís electoral, ja que ella mateixa va presentar un projecte per a traure de la plaça els autobusos municipals desviant-los pel carrer Sant Vicent i deixant-la completament convertida en zona de vianants. “La senyora Catalá està faltant a la seua paraula en ficar autobusos i, per tant, contaminació en una plaça que hauria de ser per als vianants”, ha subratllat.

“El mateix ocorre amb el disseny de la plaça de l’Ajuntament”, ha continuat Pérez, qui ha assenyalat que Catalá va paralitzar la redacció del projecte guanyador del concurs d’idees “perquè volia, segons les seues pròpies paraules, fer-la més monumental. No obstant això, ara ens trobem que vol convertir la plaça en una estació d’autobusos com era la plaça de Sant Agustí. Amb este canvi en l’EMT, es demostra que la suposada aposta per la monumentalitat de Catalá, en realitat era una excusa per a no escometre la renaturalització de la plaça que va planificar l’anterior govern municipal de la mà dels socialistes que retornava a la gent la plaça de l’Ajuntament”, ha dit.

Plaça monumental

“Diu que vol una gran plaça de l’Ajuntament monumental, però la solució que està aportant en esta nova reestructuració de xarxa el que dona és un pas arrere en totes les conversions en zona de vianants que s’han dut a terme els últims anys en l’entorn comprés entre la plaça de la Reina, el carrer Sant Vicent, la futura plaça de l’Ajuntament i la plaça del Mercat. Un entorn per als vianants connectat que la senyora Catalá trenca ara amb la modificació de les línies”, ha finalitzat.