Menú

Gómez exigeix que Catalá convoque una junta de seguretat i un pla de vigilància en El Saler

La portaveu recorda que fins a agost es van retirar 300 tones de vegetació i acusa a Catalá d’assumir l’agenda negacionista de Vox

La portaveu socialista a València, Sandra Gómez, ha anunciat una moció d’urgència al ple de l’Ajuntament perquè Catalá convoque la Junta Local de Seguretat de manera imminent “per a coordinar un pla de prevenció contra nous incendis en El Saler i que, paral·lelament, s’active un dispositiu de seguretat i vigilància de manera immediata que reforce la presència policial al Parc Natural fins que es done per finalitzada la causa dels reiterats focs a la Devesa”, ha manifestat.

La líder socialista ha anunciat la presentació d’esta moció després dels greus fets que es venen produint al Parc Natural del *Saler des de fa tres mesos “sense que hagen desencadenat cap mena de resposta ni d’interés per part del govern de Catalá, que s’ha entregat directament a l’agenda negacionista dels seus socis de govern com demostren les declaracions que ha realitzat este matí després de mesos d’inacció i desgovern”.

“La senyora Catalá no ha demostrat ni un mínim interés fins al dia de hui, que ha programat una reunió amb la consellera per a dissimular i per a quedar bé davant els mitjans de comunicació, a resoldre la sèrie d’incendis que s’estan produint en El *Saler i que manté atemorits als veïns i veïnes”, ha continuat Gómez. “Li exigim a la senyora Catalá un lideratge polític real en l’àrea de bombers, per on ja han passat fins a tres regidors en tot just quatre mesos. Des del Partit Socialista reclamem un interés real per part de l’alcaldessa, que es prenguen mesures realment efectives com el pla de prevenció per a protegir el Parc Natural de La Devesa”, ha manifestat la portaveu socialista a preguntes dels mitjans de comunicació.

Gómez, a més, ha mostrat la seua preocupació per l’assumpció de Catalá “dels postulats i discursos negacionistes dels seus socis en el govern just quan la ciutat viu els seus pitjor episodi d’incendis en el Saler i quan la ciutat es prepara per a convertir-se en la capital verda europea, una fita que va aconseguir l’anterior govern progressista”.

“Estem preocupats perquè el regidor que Catalá ha fet responsable de la Devesa és un negacionista del canvi climàtic. Una persona que va posar un tuit i va dir que no compartia les polítiques de manteniment del parc que han dictat els tècnics encarregats de vetlar i protegir el nostre tresor natural perquè ell és més de serra i de tala. Sincerament, ens preocupa i molt que una persona que pensa així hui tinga la direcció de la Regidoria de la Devesa i que Catalá assumisca el seu discurs”, ha indicat.

Canons d’aigua i neteja de vegetació

La portaveu ha defensat que gràcies al treball dels socialistes al capdavant de l’àrea de Bombers “es van dissenyar nous sistemes innovadors per a la protecció del Parc Natural del Saler com els canons d’aigua que ara ha anunciat Catalá i la licitació de la qual es va fer sota el paraigua de l’anterior govern municipal”.

I ha assenyalat la “irresponsabilitat” de Catalá amb les seues declaracions sobre la neteja del Saler: “El seu propi equip de comunicació va enviar una nota de premsa en la qual se certifica la falsedat de les seues afirmacions. En la nota, el govern de la mateixa Catalá reconeixia que fins a agost de 2023 s’havien realitzat 87 ordres de neteja per a previndre incendis que s’havien saldat amb la retirada de prop de 300 tones de vegetació. Exigim a la senyora Catalá que no continue mentint i no convertisca el govern municipal en el govern de les fake news”, ha finalitzat Gómez.