Menú

Els socialistes denuncien que Catalá retalla 1,5 milions d’inversions al Palau de Congressos

Gómez critica el “caos” que està generant Catalá en la Marina després de l’informe de l’advocacia contra la seua decisió dels Docks

El regidor socialista Javier Mateo ha denunciat que la “estafa fiscal” que ha aprovat Catalá al costat dels seus socis de Vox ja ha provocat la primera retallada d’inversions en el consell d’administració del Palau de Congressos. “La senyora Catalá ha començat a aplicar ja la tisorada en les inversions de l’Ajuntament de València. Hui en el consell d’administració del Palau de Congressos s’ha constatat la primera retallada d’un milió i mig en un edifici essencial per al dinamisme econòmic de la ciutat de València. Catalá ha assestat este matí un colp a l’atracció d’inversions i a la generació d’una bona reputació a nivell internacional de la nostra ciutat”, ha assenyalat Mateo. 

“El Palau de Congressos es veurà minvat pel Govern de la senyora Catalá, que ha retirat unes inversions vitals per a la millora contínua de l’edifici i que tindrà un efecte molt negatiu en el desenvolupament i actualització d’un espai icònic que ofereix les millors condicions a tots els congressos internacionals”, ha continuat el regidor qui considera que la falta d’inversions “llastrarà el posicionament del Palau de Congressos com una de les grans referències a nivell internacional”.

“Sense esta dotació econòmica per a la seua actualització, es veurà relegat en l’atracció d’inversions futures, posant així en perill el model econòmic d’atracció d’inversions internacionals que va posar en marxa el govern socialista”, ha manifestat.

Caos en la Marina

D’altra banda, la portaveu socialista Sandra Gómez ha criticat el “caos” en el qual Catalá està sumint a la Marina en els quatre mesos que porta al capdavant de l’Ajuntament. “La Marina era un enclavament que en el nostre govern era estratègic per a atraure inversions i per a generar ocupació, però que Catalá ho està deixant en l’absolut caos. I no sols això sinó que, a més, ho està convertint en un espai on hui els inversors no volen anar per la inseguretat jurídica que ha provocat este govern”, ha manifestat.

Gómez ha qüestionat la tardança de Catalá a convocar a totes les administracions per a establir un full de ruta per a la Marina. “A quina espera per a posar-se a funcionar? A quina espera per a convocar al senyor Mazón a una reunió per a arribar a un acord amb la Generalitat Valenciana? A quina espera per a convocar a la presidenta de l’Autoritat Portuària per a determinar i arribar a un acord sobre els espais que pot utilitzar la ciutat i quins espais ha d’utilitzar la Generalitat i l’Autoritat Portuària? I a quina espera per a signar un conveni després de cinc mesos de paràlisis”, ha finalitzat Gómez, qui ha mostrat la seua preocupació per la “garrotada” dels serveis jurídics a Catalá per la seua decisió de suspendre l’adjudicació dels Docks. “Hem conegut un informe de l’assessoria municipal a través d’un mitjà de comunicació que suposa una enorme garrotada a una de les primeres decisions de la senyora Catalá en la Marina i que obria un escenari d’incertesa absoluta”.