Menú

Els socialistes denuncien que Catalá paralitza el centre de gimnàstica artística en les naus de Ership

Javier Mateo: “El ‘govern de les butaques’ de PP i Vox ha bloquejat este projecte perquè l’esport femení no és la seua prioritat”

El regidor socialista Javier Mateo ha denunciat que “el ‘govern de les butaques’ de Catalá i Vox ha paralitzat el projecte per a transformar una de les naus de Ership en el Grau en un centre especialitzat en gimnàstica artística femenina. “Des del Partit Socialista impulsem una moció perquè es mantinguera l’ús esportiu de les dues naus Ership en Juan Verdeguer on havíem començat un projecte per a establir un centre de gimnàstica artística femenina que ja comptava amb dotació pressupostària. No obstant això, el PP ha bloquejat tot el treball que s’estava desenvolupant des de la Fundació Esportiva Municipal en col·laboració amb els clubs i la Federació de Gimnàstica perquè ni per a Catalá ni per a Vox l’esport femení és una prioritat”. 

Mateo ha explicat que el PP ha rebutjat la moció dels socialistes i només ha garantit que estudiarà els usos futurs de les dues naus, per la qual cosa paralitza el projecte d’instal·lació del centre de gimnàstica artística en un d’ells. “És una molt mala notícia que el ‘govern de les butaques’ de PP i Vox només haja vingut a fer els seus negocis privats en lloc de treballar pels valencians i valencianes. Teníem un projecte amb partida pressupostària i, malgrat els nostres esforços, han paralitzat este nou centre que venia a cobrir una de les necessitats esportives de la nostra ciutat”, ha insistit el regidor socialista.

“És una notícia trista esta negativa a crear dotacions per al barri i per a tota la ciutat que s’havia consensuat i desenvolupat amb els veïns del barri, però, sobretot, és una notícia molt trista per a l’esport femení i per a la gimnàstica artística perquè era un projecte que ja estava molt avançat”, ha ressaltat el regidor.

Per a Mateo, la decisió de bloquejar estes noves instal·lacions que completaven el mapa d’esport de base de la ciutat suposa un colp molt dur “que els socialistes no podem acceptar. No és de rebut que el ‘govern de les butaques’ es dedique a paralitzar projectes per ideologia perquè, casualment, este nou centre per a l’esport femení ha patit la frenada pressupostària quan Catalá li ha obert les portes de l’Ajuntament al partit que nega la violència contra les dones i que arremet contra qualsevol avanç feminista com és Vox, ha subratllat.

Les Naus Ership de Juan Verdeguer són de propietat municipal i estan adscrites a usos esportius des de 2010. Des de 2021 la Regidoria d’Esports de València va començar a desenvolupar el projecte de rehabilitació i la seua transformació en un centre esportiu, amb una de les naus especialitzada en gimnàstica artística femenina i l’altra com a servei esportiu per al barri. No obstant això, ha finalitzat Mateo, la negativa del govern de les butaques posa en risc els dos projectes”.