Menú

Gómez denuncia el pacte ocult de Catalá per a regalar l’Ajuntament a la ultradreta

La portaveu socialista critica l’aprovació de les ordenances fiscals que obliguen a retallar 70 milions d’inversió i de serveis

 

La portaveu socialista a València, Sandra Gómez, ha denunciat el nou “pacte del tovalló” entre PP i Vox a l’Ajuntament que ha propiciat que Catalá “li regale esta ciutat a la ultradreta”. “És un mal dia per a esta ciutat perquè és obvi que s’ha produït l’acord global de Catalá amb el grup ultra. El portaveu de Vox va dir alt i clar que no aprovaria les ordenances fiscals si no hi havia un pacte total i hui hem vist com li donava el vistiplau a eixa estafa fiscal que va dissenyar el PP. Com a Partit Socialista no participarem ni validarem este engany públic, eixe pacte de la vergonya que ens estan intentant ocultar. Exigim transparència i que la senyora Catalá explique a canvi de quin ha regalat el futur de la nostra ciutat a la ultradreta”, ha manifestat en la seua intervenció davant els mitjans de comunicació després de la comissió d’Hisenda.

La portaveu socialista ha assenyalat a Catalá com a responsable directa de “trossejar l’Ajuntament” per a entregar-li’l a la ultradreta de Vox “perquè va encapçalar les negociacions” amb el portaveu del grup ultra a València i el diputat nacional Gil Lázaro. “No ens enganyaran. Ahir estos corredors els recorria el senyor Gil Lázaro, diputat nacional de Vox, que m’imagine que segurament va sobrat de treball i té temps per a poder negociar les ordenances fiscals de València. Crec que és obvi que hi ha un acord dels partits a Madrid, que han forçat i han fet que Catalá torne a pegar una cabotà i arribe a un acord”, ha continuat.

En este sentit, Gómez ha criticat la “falta de voluntat” de Catalá per a parlar amb l’oposició i consensuar iniciatives. “Tenia molt fàcil fer una altra cosa. Podia parlar amb altres grups polítics, no feia falta regalar-li este Ajuntament i el futur de València a la dreta. Eixa falta de tarannà democràtic, d’entendre que està en minoria, que no pot aplicar cap corró, l’ha portada a decidir que siga el grup ultra el que determine el futur d’esta ciutat”.

Retallades de serveis i inversions

La líder dels socialistes a la ciutat ha ressaltat, igualment, el “tremend perjudici” que suposarà l’ordenança fiscal que ha aprovat Catalá amb Vox. “Estes ordenances fiscals és una retallada de 70 milions sense matisos. Poden intentar adornar-ho o ocultar-ho, però és una retallada de 70 milions que es traslladarà directament a la prestació de serveis i a les inversions en els barris encara que pretenguen amagar-lo”, ha explicat.

Gómez ha assenyalat que el PP ja ha anunciat la paralització d’importants projectes de reurbanització a la ciutat. “Es tracta d’iniciatives que Catalá ha deixat en l’aire. Precisament, en la comissió d’Urbanisme ens han anunciat que revisaran tots els concursos que estaven en marxa per a veure quins caben i quins no caben en el pressupost. I és que poden fer els comptes com vulguen, però un pressupost que aprova una rebaixa fiscal de 70 milions d’euros tindrà sí o sí una retallada de 70 milions en inversió per als barris i en drets com el programa d’activitats per als majors de la ciutat”.

La portaveu socialista s’ha preguntat “quina serà la següent tisorada, què és el que la senyora Catalá ha regalat al grup ultra per a traure cap avant les ordenances fiscals? Quins drets, quines inversions i quins serveis públics ha acordat amb la ultradreta esta ciutat que ens minvarà a canvi d’eixe vot favorable”, ha finalitzat.