Menú

Gómez: “O s’ha intentat enganyar per la fragilitat del govern en minoria de Catalá o per ineptitud”

La portaveu socialista adverteix que l’EMT ha adoptat acords que podria ser nuls i que afecten el nomenament del gerent o la signatura de contractes, entre altres

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha advertit este matí que l’EMT hauria adoptat acords que podrien ser nuls en incomplir la llei els propis estatuts de la societat en aprovar-se per majoria simple quan és necessària una majoria absoluta. Es tractaria de qüestions com el nomenament del nou gerent, el cessament de l’anterior o el de la responsable de comunicació, entre altres qüestions. 

Així s’ha pronunciat davant els mitjans de comunicació juntament amb la consellera socialista en l’EMT, María Pérez, per a informar que la seua formació han traslladat un escrit a l’empresa municipal alertant de l’estos incompliments i que es podria haver incorregut en la nul·litat dels acords. Ha apuntat que en cas de confirmar-se estes irregularitats, tindria greus conseqüències econòmiques per a l’empresa i personals per a les persones afectades, per la qual cosa ha exigit la compareixença immediata del president de l’EMT i regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell, per a explicar en quina situació es troba en estos moments l’empresa.

“Es tracta d’uns fets molt greus dels quals hem tingut notícies en llegir l’acta dels consells d’administració de l’EMT on hem constatat que els acords que s’han adoptat des del 31 de juliol de l’any 2023 són acords nuls de ple dret perquè no complien amb la regla de les majories absolutes que necessiten per a poder ser adoptats en el si d’una societat anònima”, ha detallat.

Així ha explicat com que l’EMT és una societat que es regeix per la Llei de Societats de Capital i estableixen el seu article 248 que els acords han de prendre’s per majoria absoluta. Així mateix, els seus estatuts també estableixen i recullen el mandat d’eixa llei i estableixen que els acords que s’hagen de prendre en el Consell d’Administració hauran d’adoptar-se a si mateix amb majoria absoluta però “una vegada rebudes les actes i revisat les majories que s’han adoptat, per exemple, acords tan importants com el cessament de l’antic gerent el nomenament del nou serien nuls”.

A més, ha explicat que els socialistes han sol·licitat també les actes del consell del passat divendres per a “comprovar si qüestions com l’organigrama de l’EMT o la signatura d’alguns contractes tampoc van comptar amb la majoria suficient per a ser acordats”. “Hem sol·licitat que en la major brevetat possible se’ns facilite per a poder comptar amb tota la documentació”, ha postil·lat.

Sandra Gómez ha manifestat “des d’un punt de vista polític la nostra sorpresa perquè, de confirmar-se pel secretari municipal, podrem concloure que estos acords seran nuls, hauran de retrotraure’s les actuacions amb unes conseqüències personals i econòmiques molt importants”.

“I ací pot haver-hi dues opcions: que hi haja mala fe i engany per a ocultar la fragilitat del Govern de Catalá o que hi haja ineptitud per part del PP i Jesús Carbonell”. Per a aclarir el succeït i les conseqüències d’esta situació, els socialistes exigiran que s’estudie jurídicament. “Sincerament estem convençuts de la irregularitat i per això ho hem fet públic”, ha afirmat i ha explicat que “de confirmar-se esta denúncia que fem des de la prudència no té justificació i haurien de donar una explicació urgent davant les possibles repercussions econòmiques i personals”.

Gómez ha posat l’accent que “només hi ha dues explicacions: o que s’ha intentat enganyar per la fragilitat de la senyora Catalá nomenant el gerent en minoria o hi ha una ineptitud en la gestió i ni tan sols saben les normes més bàsiques d’un consell d’administració”. “Haurà de donar-nos moltes explicacions”, ha postil·lat.