Menú

Els socialistes denuncien que Catalá renuncia al model d’èxit del Nadal Valencià

Nuria Llopis critica que el PP elimine els personatges valencians per a apostar únicament pels bíblics per per “motius ideològics”

La regidora socialista Nuria Llopis ha denunciat que Catalá renuncia “al model d’èxit de Nadal que havia desenvolupat l’anterior govern progressista durant huit anys en suprimir els personatges que donaven vida al relat de la nadal valencià i apostar exclusivament per les referències bíbliques com en el passat”. Llopis s’ha pronunciat en estos termes després que el PP rebutjara la moció dels socialistes perquè es mantinguera la programació descentralitzada del Nadal amb un relat propi valencià que convisquera amb les figures tradicionals com fins a la data. 

“Hui el PP ens ha confirmat l’eliminació del Nadal Valencià que s’havia erigit com un model d’èxit en tots els barris amb una enorme acceptació tant per part dels més xicotets com dels majors. Gràcies al treball de l’anterior govern progressista, València comptava amb una història pròpia del nadal amb personatges propis, amb cançó pròpia, amb la Missatgera Caterina el Page Miquel, el Senyor Carbó i la Central, l’espai on es presentava a eixos personatges i que ara el PP de Catalá posa en perill”, ha manifestat l’edil socialista al final de la comissió.

Llopis ha incidit en què durant el govern progressista “tots els personatges havien conviscut sense cap problema, però que ara, no obstant això, el PP de Catalá ha decidit esborrar els personatges valencians per qüestions estrictament ideològiques. Sempre han sigut compatibles amb els personatges bíblics històrics i gràcies a això València s’havia convertit en una ciutat referent en el Nadal”.

Per això, ha explicat la regidora, els socialistes havien presentat una moció perquè es confirmara la continuïtat “d’una programació exclusiva, amb una història pròpia del nadal valencià que comptava fins i tot amb una cançó pròpia que coneixien tots els xiquets i xiquetes de la ciutat enfront de la reculada que s’havia constatat a la ciutat des del canvi de Govern com el 9 d’Octubre o el Bou Embolat”.

La Central, en perill

No obstant això, amb l’anunciat hui pel PP en la comissió, “els xiquets i xiquetes de València es queden sense este Nadal tan especial en la qual s’havia treballat tant des de 2015 des del govern progressista, ja que no es comptarà amb els personatges que construïen eixe relat valencià i amb tot el que configurava un Nadal propi de la nostra ciutat”, ha continuat.

En este sentit, Llopis ha alertat que el pas donat per Catalá “destruint el Nadal Valencià posa en risc fins i tot un element tan reeixit com va ser La Central, l’esdeveniment que es va desenvolupar l’any passat al Parc Central amb una enorme afluència de públic, ja que l’objecte d’este esdeveniment era, precisament, presentar als personatges que el PP vol esborrar”, ha finalitzat.