Menú

Els socialistes denuncien que Catalá renuncia al Corredor Verd i a traslladar les cotxeres de Sant Isidre

Pérez critica que el PP “venga com a decisions tècniques el que no són més decisions ideològiques per a beneficiar al vehicle privat”

La regidora socialista María Pérez ha criticat que el PP i María José Catalá renuncien al Corredor Verd que van projectar els socialistes al capdavant de la Regidoria d’Urbanisme per a connectar tots els barris del sud perquè han descartat el trasllat de les cotxeres de Sant Isidre com estava previst i que impediria el seu desenvolupament. “Pretenen ampliar les instal·lacions de l’EMT i, per això, presentem una moció perquè s’estudiara un nou emplaçament que no interferira amb l’execució del corredor verd, una infraestructura verda ideada per a integrar tots els barris del sud de la ciutat per a contribuir a superar les més de dues dècades d’abandó del PP”, ha manifestat l’edil.

“Mantindre eixa ubicació de les cotxeres de Sant Isidre compromet el Corredor Verd que anaven a gaudir tots els veïns del sud de la ciutat i el PP s’ha negat a buscar-los una altra ubicació perquè el regidor diu que no hi ha un altre espai disponible encara que no ha demanat cap informe per a saber-ho. No obstant això, des del Partit Socialista ja havíem previst una altra localització que no impedira l’execució d’esta dotació verda tan necessària. I, a més, hi ha ciutats que ja han implementat solucions en altura que reduirien la petjada urbanística”, ha defensat Pérez.

En el transcurs de la comissió, ha indicat l’edil socialista, el PP ha qualificat de “maquetita” el projecte del Corredor Verd, una iniciativa la redacció de la qual ja havia sigut adjudicada a una signatura belga i que tenia l’encàrrec de desplaçar les cotxeres de Sant Isidre. “Malgrat l’actitud del PP de negar als barris del sud el projecte, els socialistes defensarem el seu dret a tindre un pulmó verd per als seus veïns i veïnes”, ha continuat la regidora.

Desviaments carrer Colón

Sobre la intenció de retornar més trànsit privat al carrer Colón, l’edil socialista ha criticat que el PP “està disfressant decisions polítiques i ideològiques de solucions tècniques. Ens diuen que demanaran informes tècnics per a justificar-ho tot, però al carrer Colón ja han pres la decisió i no hi ha cap informe encara perquè en la delegació ens diuen que estan elaborant-los”, ha dit.

Pérez, a més, ha desmentit que la solució de retornar un carril més de trànsit privat a Colón es faça per a protegir el patrimoni cultural del carrer Poeta Querol “perquè al carrer Colón tenim fins a cinc BIC si mirem la continuïtat de Colón fins a la plaça de Sant Agustí. O és que valen més uns BIC que uns altres?”, ha subratllat. L’edil socialista ha exigit al PP i a Catalá que “si de veritat tenen dades que avalen les seues decisions, que els ensenyen. I que demostren que no es mouen per a beneficiar al vehicle privat. Perquè fins al moment estan prenent decisions sense tindre dades. Els polítics hem de ser honestos”, ha finalitzat.