Menú

Gómez: “Catalá oculta el seu sou en la VIU perquè el PP té un problema a diferenciar el públic i el privat”

La portaveu socialista critica que el PP no entenga que els governants han de tindre mans lliures per a treballar pel públic

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha assenyalat “els problemes amb les incompatibilitats que aguaiten al PP” després dels casos de María José Catalá en la Universitat VIU i de José Marí Olano amb KPMG, la consultora per a la qual treballa el 75% del seu temps i que representa al València CF, amb el qual negocia com a regidor. “És normal que el senyor Olano crega que no passa res quan la senyora Catalá ha estat durant huit anys compatibilitzant en secret les seues relacions professionals i laborals amb la Universitat VIU. La mateixa universitat, per cert, que ella mateixa va privatitzar quan era consellera d’Educació”, ha continuat.

La líder socialista ha subratllat, a més, que hui mateix s’ha publicat que Catalá “ha tornat a ocultar les retribucions que ha rebut com a professora associada. És a dir, que una política que era la consellera d’Educació que va privatitzar una universitat que era pública i que la va vendre a un grup privat per davall del preu que finalment es va valorar sense cap mena d’enrogiment, continua ara amagant la seua relació laboral i els pagaments que rep. No sols és qüestionable la compatibilitat d’exercir i mantindre una relació laboral i estreta amb eixa universitat sinó que també ens oculta el sou que ha rebut durant estos anys com a professora”, ha explicat.

Davant esta situació, Gómez ha assenyalat que el PP “té un problema de diferenciar el públic amb el privat. Té un problema de diferenciar quan treballa per a un ajuntament, quan treballa per a una administració i quan treballa per al privat. Mire, qui vulga treballar en el privat té la porta oberta. Qui vulga guanyar diners, té la porta oberta de fer-ho en una empresa privada. El que no té lògica és que quan un defensa l’interés públic d’un ajuntament o de qualsevol administració, no tinga les mans lliures”, ha indicat.

En este sentit, ha incidit en què “l’idoni i l’adequat quan un està en el Govern és que es dedique en exclusiva a este Ajuntament per conflicte d’interessos per defensar l’interés públic. Ací hi ha molta faena i qui no vulga treballar ací, que es vaja a l’empresa privada perquè ací hi ha molta gent que està esperant que donem el millor de nosaltres mateixos per a alçar un ajuntament que té un pressupost de més de mil milions d’euros”, ha finalitzat.