Menú

Gómez demana explicacions a Catalá per renunciar als Docks obviant un informe del secretari municipal

La portaveu socialista critica que la “decisió arbitrària” del PP genera inseguretat jurídica en un enclavament estratègic per a València

La portaveu socialista, Sandra Gómez, ha posat en dubte la legalitat de la reversió del concurs per a destinar els Docks a un centre de dades que ha iniciat el govern de Catalá. Una iniciativa, ha manifestat, “adoptada en contra d’un informe específic elaborat pel secretari municipal i que, per tant, projecta una enorme ombra d’incertesa i inseguretat jurídica sobre un dels espais de la ciutat que s’havien configurat en una referència per a empreses d’innovació amb l’anterior govern municipal”. 

La decisió del PP de renunciar a l’adjudicació d’aquest edifici de la Marina que ja estava en la seua recta final suposarà el pagament d’indemnitzacions a les empreses que van concórrer al procés i que s’havien compromés a invertir 43 milions d’euros i generar prop de 600 llocs de treball, tal com ha reconegut el propi govern en la seua resposta a una pregunta dels socialistes. “La decisió arbitrària de renunciar a aquesta inversió no sols suposa una enorme pèrdua d’ingressos i obrir un espai d’inseguretat jurídica per a les empreses que estan instal·lades en la Marina sinó que genera molts dubtes legals perquè no assumeix les conclusions d’un informe jurídic elaborat pels tècnics municipals”, ha continuat la portaveu socialista.

Per a Gómez, que el PP haja “obviat” l’informe de “els garants de vigilar la seguretat jurídica dels processos administratius, suposa tornar al passat més fosc del consistori que ara mateix s’està jutjant en els tribunals i que té com a protagonista al PP de Rita Barberá”. “Catalá ha decidit renunciar a una inversió estratègica en la Marina per una qüestió ideològica i, per a això, s’ha aferrat a arguments que contradiuen directament l’estipulat pels secretaris municipals”, ha reiterat.

En aquest sentit, la dirigent socialista ha anunciat que llançarà un pregunta al pròxim ple municipal perquè Catalá explique “per què ha ignorat deliberadament l’informe del secretari de l’Ajuntament sobre les concessions en la Marina, generant una sospita injustificable sobre el procediment que s’ha seguit històricament en aquest espai marítim amb la resta d’edificis cedits pel Port de València a la ciutat”.

“La Marina és un enclavament estratègic determinant per a posicionar a València com una referència en matèria d’innovació en tota Europa i el capritx de la senyora Catalá està posant en perill les inversions que vam posar en marxa des de l’anterior govern progressista. Li exigim que abandone el camí de l’arbitrarietat, atenga els informes legals dels secretaris municipals i no entorpisca el camí per a situar a València com un pol tecnològic que vam emprendre els socialistes durant els últims huit anys per a acabar amb l’abandó al qual va sotmetre la Marina el PP durant anys”, ha finalitzat.