Menú

Els socialistes denuncien que Catalá els impedeix visitar les unitats de Policia Local

María Pérez atribueix a la falta de direcció política en l’àrea de Seguretat la falta de resposta

La regidora del Grup Municipal Socialista María Pérez ha denunciat hui que l’alcaldessa de València María José Catalá “ens impedeix visitar les unitats de districte de la Policia Local i els parcs de bombers per a conéixer de primera mà en quina situació es troben” i “evitar que el canvi de Govern no supose la reversió de totes les millores aconseguides en aquests huit anys”. 

Ha explicat que fa més de 15 dies va traslladar aquesta petició a la Regidoria de Seguretat Ciutadana però ha atribuït a la “absència de direcció política la falta de resposta”. “Hem sol·licitat en dues ocasions que se’ns facilite l’accés a les reguardes de policia i als parcs de bombers però no hem obtingut resposta”, ha denunciat i ha postil·lat “ni hi ha ningú treballant ni ens deixen treballar”.

Pérez ha criticat “l’autoritarisme” i “l’opacitat” amb la qual Catalá “intenta tapar la seua incompetència i la seua falta de treball” encara que ha afirmat que “impedir-nos accedir a les instal·lacions és una demostració de la inseguretat i feblesa del seu govern, especialment en l’àrea de Seguretat Ciutadana”.

Sobre aquest tema, ha posat l’accent que “cada dia que passa sense regidor de Seguretat tenim augmenten els altercats, els actes vandàlics i el botelló”. Ha exigit a María José Catalá que “es pose ja a treballar en els problemes reals que té la ciutat, a resoldre la problemàtica amb la UCO i no sols a presentar esborranys amb una nova reestructuració que en el millor dels casos no estaran operatius fins a març”.

“Volem conéixer de primera mà quines són les problemàtiques i les inquietuds tant la Policia Local com del Cos de Bombers d’aquesta ciutat i si el PP segueix sense respondre’ns haurem de demanar empara a la institució abans d’acudir al Síndic de Greuges”, ha apuntat.

María Pérez ha advertit que “si actualment la Regidoria Seguretat Ciutadana no té una direcció política que visite les seues unitats de districte almenys que permeten al Partit Socialista, com a regidors d’aquest Consistori, fer-lo”. Així, ha assegurat que els socialistes treballaran perquè “la incompetència de Catalá no es traduïsca en la reversió de tots els avanços que es van produir de la mà dels socialistes en els últims anys”.

En aquest sentit ha reivindicat “el fort increment de la plantilla i la millora dels equipaments i les infraestructures” que es van dur a terme en els últims dos mandats “enfront dels anys d’abandó del PP de Rita Barberá que va estar un dècada sense convocar oposicions”.